Redactia.ro
Home » Știri » Netflix scade calitatea imaginii pentru următoarele 30 de zile, la solicitarea Comisiei Europene

Netflix scade calitatea imaginii pentru următoarele 30 de zile, la solicitarea Comisiei Europene

Netflix scade calitatea imaginii pentru următoarele 30 de zile, la solicitarea comisiei europene

La socilitarea Comisiei Europene, platforma Netflix a luat o serie de măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Dat fiind că un procent mare de europeni lucrează de acasă, iar alții doar sunt izolați în casă, în plus, elevii accesează platforme de cursuri online, furnizorii de internet riscă să fie suprasolicitați. În această perioadă, crește numărul de accesări pe site-uri, mai ales pe plaformele de filme și seriale, cum este Netflix.

Astfel, Comisia Europeană a făcut apel către NEtflix, pentru a reduce presiunea asupra infrastructurii de internet. Comisarul Thierry Breton a făcut apel la furnizorii serviciilor de streaming, discutând personal cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings.

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.”

, a notat Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

Netflix reduce calitatea imaginilor video

Netflix va reduce calitatea imaginilor, fapt care va duce la reducerea consumului de date cu 25%, conform BBCNews. Conform, reprezentanților companiei, publicul va avea în continuare parte de imagine bună a filmelor. Totuși, reducerea va fi semnificativă pentru furnizorii de internet. De exemplu, o oră de film la definiție standard consumă aproximativ 1 GB de internet, în timp de ce o oră de video HD poate consuma până la 3 GB.

„Netflix a decis să reducă rata de biți la toate streaming-urile noastre din Europa, pentru 30 de zile. Estimăm că astfel se reduce volumul de trafic Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând totodată o bună calitate a serviciului”, a declarat purtătorul de cuvânt Netflix, conform Business Insider.

Consumul de internet a crescut în ultimele săptămâni. DIGI | RCS&RDS anunță că a crescut consumul de internet fix în contextul crizei COVID-19

Ce este Netflix

Netflix este un serviciu de difuzare online a filmelor și serialelor. În cadrul platformei sunt încărcate săptămânal noi titluri. Acestea sunt difuzate fără reclamă sau întreruperi, pe orice dispozitiv care are acces la internet.

Ca să beneficiezi de serviciile Netflix, trebuie să îţi faci un cont pe site-ul oficial Netflix. Pentru acest lucru, ai nevoie de o adresă de email și un card bancar. Tariful începe de la 7,99 de euro pe lună și crește în funcție de câți utilizatori vor folosi contul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: