Redactia.ro
Home » Știri » Taxe vamale uriașe după Brexit. O tânără a plătit sume fabuloase pentru un palton și câteva bluze comandate din UE

Taxe vamale uriașe după Brexit. O tânără a plătit sume fabuloase pentru un palton și câteva bluze comandate din UE

GALERIE FOTO (2)

Britanicii care comandă produse din Uniunea Europeană ajung să plătească taxe vamale uriașe, dar de care află abia când curierul le livrează comanda.

 

O tânără a plătit sume uriașe pentru un palton și câteva bluze comandate din UE

Ellie Huddleston, o tânără de 26 de ani din Londra care a vrut să profite de reducerile din luna ianuarie și a vrut să își înnoiască garderoba. Tânăra a crezut că face o afacere bună  atunci când a comandat un palton și câteva bluze de la două dintre brandurile ei preferate din Europa, scrie BBC. 

Mai mult, ambele livrări au fost întârziate, pentru că au fost ținute pentru controlul vamal peste o săptămână, a spus tânăra.

Ellie a rămas surprinsă atunci când a primit un mesaj de la compania de curierat, în care i se cerea să achite 58 de lire (peste 65 de euro) taxe vamale, TVA și taxe suplimentare pentru comanda ei de 180 lire (212 euro). În plus, și curierul care i-a adus al doilea pachet care a ajuns la ușa ei câteva zile mai târziu, i-a cerut să plătească încă 82 de lire (92 de euro) pentru paltonulde 200 de lire (224 de euro).

Nu mă gândeam că voi fi taxată în plus pentru livrări după Brexit. Costurile suplimentare au fost un șoc. Nici nu știam când vor veni coletele. Le-am trimis pe ambele înapoi fără să achit taxele suplimentare și nu voi mai comanda ceva din Europa prea curând”, a declarat Billie pentru BBC.

Pe de altă parte, când Marea Britanie făcea parte din uniunea vamală a Uniunii Europene, mărfurile puteau să circule liber, fără să fie percepute taxe de import. Ellie a fost unul dintre cumpărătorii surprinși de faptul că aceste reguli -au schimbat de la ieșirea oficială a Regatului Unit din UE.

Taxe post-Brexit

Retailerii europeni care trimit colete în Regatul Unit sunt nevoiți acum să completetze formularele de declarație vamală. De asemenea, cumpărătorii trebuie să plătească taxe vamale sau TVA, în fucție de valoarea produsului șid e locul de unde caesta provine.

Cu toate acestea, taxele vamale sunt responsabilitatea clientului și nu a comercianților, care de cele mai multe ori nu are nicio idee despre cât de mult ar putea fi eventualul cost suplimentar. Taxele nu pot fi plătite în avans și sunt percepute doar atunci când coletul ajunge în Marea Britanie.

Un client care a întâmpinat aceleași probleme este și Graeme, din Manchester. Acesta a plătit 300 de lire sterline pentru a cumpăra online din Germania două perechi de ghete din piele de căprioară.

Nu le-am găsit nicăieri în Marea Britanie, așa că nu am avut de ales și le-am comandat din Europa”, a spus acesta.

Bărbatul a primit și un mesaj de la curier în care îi transmitea că trebuie să plătească 147 de lire (165 de euro) înainte de livrare. Bărbatul a plătit taxa, dar încă așteaptă livrarea ghetelor.

Era practic imposibil să aflu înainte care vor fi taxele. Nu mi-am imaginat că vor fi atât”, a mai spus bărbatul.

Potrivit noilor reguli post-Brexit, cetățenii din Marea Britanie care primesc cadouri de la cineva din UE în valoare de peste 39 de lire e pot trezi cu o factură pentru TVA la import care este și de 20% din valoarea bunului respectiv.

Pe de altă parte, pentru mărfurile care costă mai mult de 135 de lire, pot fi aplicate și alte taxe vamale, care pot varia de la 0 % la 25 % din valoarea produsului cumpărat, dacă acestea nu au fost plătite deja de expeditor. Taxele suplimentare sunt colectate, de obicei, în numele guvernului, iar clienții sunt rugați să plătească înainte să își ridice coletul.

Mai mulți retaileri din Europa au anunțat că nu vor mai face livrări în Marea Britanie din cauza taxelor care au intrat în vigoare la 1 ianuarie. Alte firme careacceptă în cntinuare clienți din UK au început să perceapă cumpărătorilor „taxe de manipulare” suplimentare pentru a fi acoperite costurile asociate controalelor vamale suplimentare și a documentelor care trebuie completate.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: