Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » A agățat în fața geamului o pungă plină cu apă și monede. Când au văzut vecinii că funcționează, au încercat metoda. Rezultatul este uimitor

A agățat în fața geamului o pungă plină cu apă și monede. Când au văzut vecinii că funcționează, au încercat metoda. Rezultatul este uimitor

Deși pare o glumă, iată că inventivitatea oamenilor dă roade! La prima vedere trucul acesta pare ciudat, însă important este că rezultatul este instant iar efectele sale sunt de-a dreptul geniale pentru perioada aceasta din an. Cei care au încercat metoda știu deja cât de benefică este. Iată toate detaliile!

De ce să agăți o pungă plină cu apă și monede în fața geamului

În zilele noastre ne confruntăm din ce în ce mai mult cu țânțarii. O metodă perfectă care pare ciudată s-a demonstrat că dă roade. Iată explicația!

„Tot ce trebuie să faci este să amesteci două căni de apă cu o lingură de sare, după care să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie. După ce s-a dizolvat sarea, pune lichidul într-o pungă transparentă, în care arunci și câteva monede.

Apoi, agață punga în dreptul geamului sau a ușii. Reflexia monedelor din interiorul ei va ține țânțarii departe. Aceste insecte nu au în ochi o serie de receptori care controlează intensitatea luminii captate”, relatează informatiizidezi.com

Iată că metoda prezentată este modul perfect de a ține țânțarii departe de casa ta! Aceștia vor fi orbiți și nu își vor mai continua drumul spre interior. Dacă vă întrebați ce rol are lămâia în acest experiment, ei bine, aceasta este cea care previne ruginirea monedelor. Astfel, vor rămâne intacte!

Când au apărut țânțarii

Fie că îți strică grătarul din curte, îți strică vacanța de vară sau îți lasă pielea roșie și crudă, nicio altă insectă nu este mai notorie (sau mai enervantă) decât țânțarul. De fapt, este posibil să fie chiar cel mai vechi dăunător din lume!

Țânțarii au supraviețuit pe planeta Pământ timp de peste 100 de milioane de ani și au evoluat pentru a trăi pe toate continentele, cu excepția Antarcticii1. Dar de ce? Mama Natură poate fi crudă și nu este prietenă cu cei nefolositori sau slabi; speciile care nu pot face față cerințelor mediului în care trăiesc sau care nu pot servi un scop ecologic mai mare, în cele din urmă, cedează în fața legii junglei.

Și totuși, dintre toate creaturile care s-au confruntat cu dispariția, aceste sugătoare de sânge enervante au supraviețuit cumva tăierii. Lăsând prejudecățile noastre umane deoparte pentru o clipă, trebuie să ne întrebăm: la ce sunt buni țânțarii? Mai exact, ce scop au țânțarii?

Care sunt beneficiile țânțarilor

Este o concepție populară greșită că toți țânțarii mușcă oamenii. În realitate, din cele aproximativ 3.500 de tipuri diferite de țânțari din întreaga lume, doar câteva sute interacționează direct cu noi și chiar și atunci este vorba doar de țânțarul femelă. De fapt, țânțarii masculi nu mușcă niciodată. Pe de altă parte, țânțarii femele, în schimb, extrag sângele pentru proteinele sale, un nutrient de care au nevoie disperată pentru a produce ouă după împerechere.

Dincolo de interacțiunile lor cu oamenii, țânțarii se hrănesc și cu o mare varietate de animale diferite, inclusiv șerpi, broaște, păsări, căprioare, caribu și elani. Deși acest lucru nu îi face neapărat mai simpatici ca specie parazitară, ar putea avea consecințe foarte reale pentru diferitele ecosisteme ale lumii în care joacă un rol dacă ar fi eradicați brusc. În timp ce biologii au păreri diferite în ceea ce privește pagubele pe care le-ar putea provoca dispariția țânțarilor, un lucru asupra căruia există un consens universal este că țânțarii au un scop.

Țânțarii sunt, de fapt, polenizatori

Credeți sau nu, țânțarii sunt, de fapt, polenizatori. Deși nu sunt la fel de ambițioși sau de bine văzuți precum bondarul cu dungi galbene și negre, aceștia ajută la fertilizarea plantelor prin răspândirea semințelor, permițând reproducerea plantelor să continue în mod natural. Spre deosebire de albine, însă, țânțarii nu adună polenul, ci îl colectează mai mult sau mai puțin din greșeală. Acest lucru se datorează faptului că principala sursă de hrană a țânțarilor nu este sângele, ci nectarul florilor! Atunci când se deplasează de la o plantă la alta pentru a se hrăni, țânțarii transportă polenul și, fără să vrea, joacă un rol în procesul mai mare de polenizare. După cum s-a menționat anterior, doar în timpul sezonului de împerechere femelele de țânțari vor căuta o dietă mai bogată în proteine.

Potrivit National Wildlife Federation, scopul țânțarilor merge dincolo de cel al unui simplu polenizator de zi cu zi:

„Țânțarii fac parte din rețeaua alimentară, servind drept pradă importantă atât în forma adultă înaripată, cât și în forma larvară acvatică pentru o mulțime de alte animale sălbatice, de la libelule și broaște țestoase la lilieci și păsări, inclusiv colibri, care se bazează pe insecte zburătoare mici și păianjeni ca sursă primară de hrană „

 

Sursa foto: informatiizidezi.com
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: