Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » A cumpărat cireșe din supermarket, dar s-a îngrozit când a ajuns acasă cu ele

A cumpărat cireșe din supermarket, dar s-a îngrozit când a ajuns acasă cu ele

Un bucureștean a avut parte de șocul vieții lui după ce a cumpărat o caserolă cu cireșe dintr-un supermarket de cartier. Când a ajuns acasă, bărbatul a citit eticheta produsului și s-a îngrozit. Ce era scris acolo?

Dupa ce a cumparat o caserola de cirese din supermarketul unui mall din Bucuresti, un barbat a constatat ca fructele nu puteau fi consumate. Mai exact, coaja lor! Pe eticheta scria clar ca fructele erau tratate cu imazalil si thiabendazole, iar coaja nu se recomanda a fi consumata. Revoltat, tanarul a impartasit povestea in mediul virtual.

„Exista cutit special pentru aceasta operatiune de indepartare a cojilor la cirese?”, s-a intrebat tanarul.

Imazalillul este un fungicid puternic, iar printre efectele asupra organismului se numara cresterea riscului de cancer!

Fructe… „cancerigene” la raft

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a explicat la Antena 3 că imazalilul, substanța cu care sunt tratate multe fructe, are efecte cancerigene.

„Imazalilul e o substanță cu efect antifungicid, care mărește perioada de viață pe raft a mărului, așa cum se întâmplă și la citrice. La unele citrice, la lămâi, este înscripționat faptul că au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanță cancerigenă și poartă vina acestei creșteri a cancerului. Nu cantitatea de mere contează”, a spus Mencinicopschi.

„Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substanțe decât adulții. E bine să citească etichetele și să evite citricele sau alte fructe care sunt tratate cu această substanță”, a adăugat profesorul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini