Redactia.ro
Home » Știri » A dat anunţ că angajează culegători pentru 3.000 de lei pe lună. Răspunsul neașteptat primit de fermierul român

A dat anunţ că angajează culegători pentru 3.000 de lei pe lună. Răspunsul neașteptat primit de fermierul român

Se întâmplă an de an în România. Tot mai mulți fermieri au de înfruntat nu doar condițiile meteo, ci și lipsa forţei de muncă. Deși fac mari eforturi să angajeze, plătesc promovarea anunţurilor online pentru locurile de muncă pe care le pun la dispoziție, nici cei care se declară interesaţi nu își mai fac apariția la lucru.

Fermierul din Dolj a dat anunț peste tot că oferă salariu de 3.000 de lei pe lună pentru munca de culegător. Însă se pare că oferta nu este deloc una atractivă.

A dat anunţ că angajează culegători pentru 3.000 de lei pe lună. Răspunsul neașteptat primit de fermierul român

„Am avut vreo 500 de vizualizări. 10 telefoane şi vreo 3 mesaje. Din telefoanele pe care le-am avut, primul lucru m-au întrebat despre transport, despre salariu. Despre program, despre ce avem de făcut, nu m-a întrebat nimeni.”, a povestit fermierul pentru Observator.

Și asta pentru cei mai mulți tineri prefer să ia calea străinătății decât să muncească pe un salariu de 3.000 de lei pe lună în România.

Tânăr: „Eu plec sâmbătă în Belgia. Pentru că în România murim de foame, îşi bat joc de noi. Pentru că salariul e de 20 de milioane. Au rămas decât leneşii în ţară. Care se bucură pe un milion jumate.”

În ajutorul angajatorilor ar veni și tichetele pentru lucrătorii casnici. Zilierii care prestează activităţi precum grădinărit, menaj sau îngrijire la domiciu beneficiază odată cu aceste tichete şi de asigurări medicale şi contribuţii la pensie.

Cu toate acestea, noul sistem de plată nu pare atractiv pentru cei care caută forță de muncă.

„Eu cred că nu va avea niciun efect. Va funcţiona greoi. Eu trebuie să mă duc să pierd timp să le achiziţionez, i le dau omului în mână, omul nu ştie ce să facă cu ele. Va trebui tot eu să mă duc să mă urc în maşină, să îşi recupereze banii şi el o să spună păi ce, bă, eu muncesc pe hârtii?”, explică fermierul din Dolj, potrivit Observator.

La finalul lui 2021, România avea aproape 160 de mii de persoane asistate social.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: