Redactia.ro
Home » Știri » A doua localitate din țară care intră în scenariul roșu. S-au impus restricții dure!

A doua localitate din țară care intră în scenariul roșu. S-au impus restricții dure!

O a doua localitate din țară intră în scenariul roșu. Acest lucru se întâmplă în contextul în care în România a început valul patru al pandemiei.

A doua localitate din țară care intră în scenariul roșu. S-au impus restricții dure!

După ce s-a instituit scenariul roșu în comuna Mărgău din județul Cluj, acum regula este valabilă și pentru comuna Morteni din județul Dâmbovița. Aici s-a ajuns la un indice care a presupus scenariul roșu. Având în vedere situația, trebuie respectate regulile vechi anti-covid, printre care purtarea măștii în aer liber sau în locurile aglomerate, dar și la locul de muncă.

„Se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă, precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni”, se arată în decizia CJSU Dâmboviţa.

Se închid sălile de sport și magazinele de la ora 18:00

De asemenea, este interzisă deplasarea în intervalul orar 20:00-5:00, magazinele se vor închide la ora 18:00 și se vor deschide la 5:00. Totuși, se pot face livrări la domiciliu în intervalul 18:00-5:00. Se închid sălile de sport.

„În unitatea administrativ-teritorială comuna Mărgău (12,39), unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se vor aplica, începând cu data de 26.08.2021, următoarele măsuri: Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepţii (…). Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05,00-18,00. Prin excepţie, în intervalul orar 18,00-05,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. (…) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness”, se arată în hotărârea CJSU Cluj, potrivit Agerpres.

De altfel, în ceea ce privește restricția de circulație în intervalul 20:00-5:00, măsura nu este valabilă și pentru cei care se deplasează între locuinţă şi serviciu, pentru asistenţă medicală sau îngrijirea unor persoane. Pentru a dovedi acestea menționate, este nevoie de o dovadă și declarație pe propria răspundere. Scenariul roși va fi valabil până ce rata de infectare va scădea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: