Redactia.ro
Home » Știri » A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic. Ce țări fac parte din zonele roșii, galben și verde

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic. Ce țări fac parte din zonele roșii, galben și verde

Lista tarilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista statelor cu risc epidemiologic. În funcție de rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19, au fost trecute în zona roșie, galbenă sau verde.

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic. Ce țări fac parte din zonele roșii, galben și verde

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost reactualizată de CNSU. 23 de ţări sunt trecute pe lista roşie, iar Marea Britanie rămâne în acest sector, din cauză că se confruntă cu apariția mutației indiene Delta a coronavirusului. În schimb, țări precum Spania, Italia, Grecia rămân în zona verde.

Potrivit CNSU din zona roșie fac parte acum: Seychelles, Uruguay, Mongolia, Columbia, Maldive, Bahrain, Namibia, Argentina, Suriname, Kuweit, Oman, Saint Kitts si Nevis, Brazilia, Paraguay, Costa Rica, Chile, Trinidad si Tobago, Botswana, Bolivia, Africa de Sud, Marea Britanie, Nepal, India.

Pe lista galbenă au fost incluse: Emiratele Arabe Unite, Panama, Malaysia, Georgia, Tunisia, Sint Maarten, Guyana, Cuba, Capul Verde, Irak, Insulele Virgine Britanice, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Sri Lanka, Zambia. Vezi pe Agerpres zona verde.

Ce înseamnă zona verde, roșie și galbenă

Fiecare zonă în parte, roșie, galbenă sau roșie reprezintă măsuri speciale la intrarea în România. Exceptată este zona verde, care scutește călătorii de orice regulă anti-Covid. În schimb, zona roșie înseamnă că la intrarea în România, pentru a nu intra în carantină trebuie să fii vaccinat. În caz contrar, vei face un test PCR și fie că este pozitiv sau negativ vei sta în carantină 14 zile. Dacă sosești din zona galbenă și dacă ești vaccinat și prezinți și un test PCR negativ, ești scutit de carantină.

”Lista este diferenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat, pe data de 14 mai.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: