Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! Ce intensitate a avut și în ce zone s-a resimțit

A fost cutremur în România! Ce intensitate a avut și în ce zone s-a resimțit

România a fost lovită de un nou cutremur în această dimineață. Seismul a putut fi resimțit în jurul orei 6:25 dimineața în câteva zone din vestul țării. Iată ce spune Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului despre eveniment.

Țara noastră este „victima” cutremurelor în ultima perioadă, deoarece mai multe seisme au fost înregistrate după cel din Turcia. Zona Gorjului a fost atent monitorizată în urma seismului care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni.

România a fost lovită de un nou cutremur

Din ce în ce mai multe persoane au început să își facă griji din cauza cutremurelor intense și dese care au loc pe teritoriul țării noastre. În această dimineață a avut loc un altul în Arad, zona Crișanei. Acesta a înregistrat magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, ajungând la o adâncime de 8 km.

„În ziua de 29.05.2023, 06:25:28 (ora României), s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.5, la adâncimea de 8 km. Cutremurul s-a produs la 22km E de Arad, 48km NE de Timișoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Reșița”, se arată în anunțul făcut de INCDEP.

Cutremur după cutremur în România

Săptămâna trecută, județul Arad a fost zguduit de o serie de seisme cu magnitudinea peste 4 grade, generând îngrijorare în regiune. Cel mai puternic dintre acestea a avut loc pe data de 22 mai, luni, și a atins magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Epicentrul s-a situat în apropierea orașului Lipova. Impactul seismului a fost resimțit în cinci județe din România, precum și în Ungaria și Serbia.

La doar două ore după seismul principal, o replică cu magnitudinea 4,4 a fost resimțită în zonă. Alte cutremure au avut loc marți, în județul Arad, după miezul nopții. De asemenea, în aceeași zi, în zona seismică Făgăraș – Câmpulung, s-a produs un seism.

Conform datelor, la ora 00:21 (ora locală a României), în Crișana, județul Arad, s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 2,4, la adâncimea de 2 km. Ulterior, la ora 2:48, un alt seism cu magnitudinea de 2,0 s-a produs la adâncimea de 10 km. La ora 5:12, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2,7, la adâncimea de 5 km. Ultimul eveniment seismic a avut loc tot la ora 5:12, cu magnitudinea de 2,7 și la adâncimea de 5 km.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: