Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit la prima oră a dimineții

A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit la prima oră a dimineții

S-a zguduit pământul în Vrancea! Ce magnitudine a avut cutremurul de vineri seară

S-a cutremurat România la prima oră a dimineții! Mai multe persoane au semnalat faptul că au simțit cum pământul le fuge de sub picioare din cauza unui seism care a avut loc în jurul orei 4:49.

În contextul mai larg al fenomenului seismic din România, datele furnizate indică înregistrarea a 12 cutremure începând cu luna ianuarie, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 3,6 pe scara Richter. Această serie de evenimente subliniază vulnerabilitatea teritoriului românesc la mișcările tectonice și evidențiază necesitatea continuă a măsurilor de pregătire și monitorizare pentru a minimiza impactul asupra populației și infrastructurii.

A fost cutremur în România

Un eveniment seismic de magnitudine 3,4 a avut loc joi dimineața la ora 4:49 în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul s-a resimțit la o adâncime de 81,8 kilometri, situându-se în proximitatea mai multor orașe din regiune: la 33 km nord-vest de Focșani, 74 km nord de Buzău, 78 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km sud-vest de Bârlad, 84 km sud de Bacău și 93 km est de Brașov, conform datelor furnizate de Agerpres.

În plus, cu doar o zi înainte, în aceeași zonă, la ora 23:01, s-a înregistrat un alt cutremur cu o magnitudine de 3,6, având o adâncime de 99,4 km. Aceste două evenimente geologice au adus atenția asupra activității seismice în regiunea Vrancea și au generat preocupări cu privire la potențialele consecințe pentru comunitățile locale.

România continuă să fie lovită de cutremure

Anul precedent a fost marcat de un eveniment seismic semnificativ, cu o magnitudine de 5,7, care a avut loc la data de 14 februarie în județul Gorj. Acest cutremur a avut o adâncime de 6,3 kilometri și a fost considerat cea mai puternică mișcare tectonică înregistrată în cursul anului respectiv. Consecințele acestui seism au subliniat importanța continuă a cercetării și a măsurilor preventive pentru a înțelege și gestiona riscurile asociate activității seismice în diverse regiuni ale țării.

Incidentele seismice din Vrancea au o semnificație deosebită, dat fiind faptul că această zonă este cunoscută pentru activitatea sa seismică ridicată. În consecință, autoritățile și comunitățile locale sunt în alertă permanentă, implementând măsuri de pregătire și consolidare a clădirilor pentru a reduce riscurile asociate cutremurelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: