Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit

A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde a fost resimțit

Odată cu trecerea nopții de 27 august 2023, România a resimțit din nou puterea zguduitoare a unui cutremur. Seismele devin din ce în ce mai frecvente în multe țări, iar acest fenomen îngrijorător pare să nu ocolească țara noastră. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a oferit informații cruciale despre acest recent cutremur, care a avut loc la ora 02:07:26, conform orei locale a României.

Noaptea de 27 august 2023 a adus cu sine o nouă lovitură a naturii, sub forma unui cutremur ce a făcut pământul să tremure. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), acest seism a avut loc la ora 02:07:26, respectând ora locală a României. Magnitudinea înregistrată pe scara Richter a acestui eveniment seismic a fost de 3,0 grade. De asemenea, cutremurul s-a produs la o adâncime notabilă, de 124,5 kilometri sub suprafața terestră.

A fost cutremur în România

Centrul activității seismice a fost identificat în zona seismică Vrancea, Buzău. Efectele acestui eveniment au fost simțite în zonele din apropierea epicentrului și au resimțit în special în următoarele orașe din România: la 44 de kilometri nord-vest de Buzău, la 55 de kilometri nord-est de Ploiești, la 66 de kilometri sud-est de Brașov, la 70 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, la 72 de kilometri sud-vest de Focșani și la 88 de kilometri nord-est de Târgoviște.

Din păcate, cutremurele nu sunt evenimente rare în România, iar memoria recentă ne aduce aminte de o altă experiență traumatică. În data de 21 august 2023, țara noastră a fost zguduită de un alt cutremur, de această dată având magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. Evenimentul s-a petrecut la ora 00:39, ora locală a României, și a avut ca epicentru o locație la doar 7 kilometri de Târgu Jiu, la o adâncime de 14 kilometri.

România, o țară în care cutremurele sunt la ordinea zilei

Cutremurele reprezintă o realitate în România, iar vigilența și conștientizarea sunt esențiale pentru protejarea vieților și bunurilor. Cunoașterea zonelor cu risc seismic și pregătirea adecvată pot face diferența în fața acestor fenomene naturale devastatoare. Autoritățile și instituțiile responsabile trebuie să continue eforturile pentru informarea publicului și pentru implementarea măsurilor de siguranță.

Într-o țară cu o istorie complexă în ceea ce privește cutremurele, educația și pregătirea pentru astfel de situații reprezintă o responsabilitate comună. Conștientizarea asupra impactului și necesitatea acțiunii preventive poate contribui la minimizarea pagubelor și, cel mai important, la salvarea vieților.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: