Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

A fost cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Cutremur neobișnuit în România

În urmă cu puțin timp a avut loc un cutrem în România, de data aceasta într-o zonă neobișnuită. Seismologii transmit că nu este niciun motiv de îngrijoare. 

Câte grade a avut seismul

România a fost țintă multor cutremure în ultima perioadă, însă toate s-au întâmplat în zone cu un trecut privind cutremurele. Astăzi, însă, un cutrem a avut loc în Transilvania, în Hunedoara, zonă mai puțin atinsă de seism.

Magnitudinea seismului a fost de 2 grade pe scara Richter. Datorită faptului că a avut intensitate scăzută, seismologii transmit că nu este un motiv de îngrijorare și că sunt normale și nu reprezintă niciun risc.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pămânutului, seismul s-a produs la ora 11:15 la adâncimea de 6 kilometri. Aceasta a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 102km SV de Cluj-Napoca, 106km V de Sibiu, 117km E de Arad, 126km E de Timisoara, 132km SE de Oradea, 190km SE de Debrecen, 204km N de Craiova, 206km NV de Pitesti, 207km E de Szeged, 220km V de Brasov.

Cutremurele din România în luna octombrie

În decursul acestei luni, în țară s-au produs mai multe cutremure. Cel mai puternic, în seara zilei de 22 octombrie. Seismul a avut 4 grade pe Richter și s-a produs în zona Vrancea – Buzău. Pe 25 octombrie, în aceeași regiune, Vrancea, avea să se producă un cutremur de 3,4 grade pe Richter, la 145 de kilometri adâncime. De asemenea, pe 18 octombrie seismografele au înregistrat un cutremur de 3,1 grade pe Richter în zona Muntenia – județul Ialomița.

Cel mai semnificativ seism produs în România, de la începutul anului, rămâne cel din 31 ianuarie, care a fost resimțit și în Capitală, și a avut 5,2 grade pe Richter.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: