Redactia.ro
Home » Homepage » A fost cutremur în România! Ce zone au fost afectate în această dimineață

A fost cutremur în România! Ce zone au fost afectate în această dimineață

România a fost zguduită de un cutremur semnificativ în dimineața zilei de sâmbătă, 16 septembrie 2023. Acest eveniment seismic a avut un impact resimțit de mai mulți locuitori din diferite părți ale țării. 

A fost cutremur în România

La ora 09:16:00, un cutremur de magnitudine ML 4.2 a lovit România în zona seismică Vrancea Buzău. Acesta nu poate fi considerat un seism neglijabil, având în vedere că s-a resimțit în mai multe regiuni ale țării. Cu o adâncime de 140 km, acest eveniment a fost unul care a captat atenția experților în seismologie și a ridicat întrebări cu privire la vulnerabilitatea României la cutremure.

Cutremurul din 16 septembrie 2023 s-a produs la o distanță de 57 km NV de Buzău, 58 km SE de Sfântu-Gheorghe, 61 km E de Brașov, 64 km V de Focșani și 73 km NE de Ploiești. Acest lucru a dus la faptul că impactul s-a resimțit într-un perimetru larg, afectând multiple orașe și comunități din apropiere.

Țara noastră este zdruncinată de seisme

Trebuie menționat că acest cutremur nu a fost un fenomen izolat în acea zi. La ora 06:56:14, ora României, o altă mișcare seismică a avut loc în aceeași zonă, de această dată fiind un cutremur mai slab, cu magnitudinea ML 2.1 și o adâncime de 105.1 km. Acest eveniment a avut un impact, de asemenea, asupra regiunilor din jur, inclusiv Focșani, Sfântu-Gheorghe, Brașov, Buzău și Ploiești.

În plus, evenimentele seismice nu s-au limitat la acea zi. Cu o zi înainte, pe 15 septembrie, România a fost martora a nu mai puțin de patru cutremure. Trei dintre acestea s-au produs în zona seismică Vrancea, cel mai mare dintre ele având o magnitudine de 2.9.

Un alt cutremur a avut loc în regiunea Transilvaniei, în Brașov, cu o magnitudine de 2.0. Acesta s-a produs la 38 km V de Sfântu-Gheorghe, 41 km NV de Brașov, 77 km E de Mediaș, 86 km SE de Târgu-Mureș și 91 km E de Sibiu.

A crescut îngrijorarea cetățenilor

Cutremurul din 16 septembrie 2023 a ridicat preocupări cu privire la pregătirea și rezistența infrastructurii din România la astfel de evenimente naturale. Cu o magnitudine de 4.2, acesta a avut un impact semnificativ asupra clădirilor și structurilor din zonele afectate, provocând teamă și panică în rândul locuitorilor.

Un alt aspect important de luat în considerare sunt măsurile de siguranță pe care trebuie să le adoptăm în cazul unui cutremur. Oamenii sunt sfătuiți să fie bine pregătiți pentru astfel de situații, să aibă un plan de evacuare și să fie conștienți de locurile sigure din casele lor. Pregătirea poate face diferența în protejarea vieților și a bunurilor în cazul unui cutremur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: