Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România cu puțin timp în urmă! În ce zona s-a produs seismul

A fost cutremur în România cu puțin timp în urmă! În ce zona s-a produs seismul

A fost cutremur în România, cu puțin timp în urmă! Țara a fost din nou zguduită, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

A fost cutremur în România cu puțin timp în urmă

Luna martie se încheie cu un cutremur în România! Fenomenul a avut loc în urmă cu puțin timp, în județul Buzău, la ora 12:21.

La orele prânzului, conform specialiștilor, țara noastră a fost zguduită de un nou cutremur. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul de miercuri, 31 martie, a avut loc la ora 12.21:34, ora locală a României, în zona seismică Vrancea, în județul Buzău.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 117km S de Bacau, 123km V de Braila, 124km V de Galati, 127km N de Bucuresti, 148km NE de Pitesti, 182km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 199km SV de Iasi.

În ultima vreme acest fenomen este extrem de des întâlnit în România, fiind aproape la ordinea zilei, astfel că locuitorii din zona seismică Vrancea s-au obișnuit cu aceste momente de panică.

Primul cutremur din luna martie, ce astăzi se închie, a avut loc pe data de 3, iar de atunci un astfel de fenomen se întâmplă aproape zi de zi.

Cele mai mari cutremure din România

În România au loc mai multe cutremure într-o zi, dar magnitudinea acestora este mică. Dar, seismicitatea este grupată în mai multe zone epicentrale, precum Vrancea, Făgăraș-Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud.

De asemenea sunt și zone epicentrale de importantă locală precum Transilvania, Galați, Ilfov și râul Târnava, partea de nord a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

România a fost zguduită în ultimii 200 de ani de mai multe seisme de magnitudine mai mare sau mai mică, dar cele mai puternice cutremure au avut loc în 1802, având o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter.

În anii 1940 și 1977 au avut loc două cutremure de 7,4 grade pe scara Richter, respectiv 7,4 grade pe scara Richter. Potrivit specialiștilor acestea s-au produs din cauza unor mișcări ale scoarței terestre, acestea fiind de cele mai multe ori naturale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: