Redactia.ro
Home » Știri » A fost cutremur în România, resimțit și în București! Ce magnitudine a avut!

A fost cutremur în România, resimțit și în București! Ce magnitudine a avut!

A fost cutremur în România, resimțit și în București! Ce magnitudine a avut!

A fost din nou cutremur în România, în urmă cu puțin timp, resimțit și în București! Iată ce magnitudine a avut.

A fost cutremur în România, resimțit și în București! Ce magnitudine a avut!

La nici 24 de ore, un alt cutremur puternic s-a produs, astăzi, 14 februarie 2023, în România, la ora 15:16, în regiunea Oltenia. Seismul a fost resimţit în Bucureşti, precum şi în alte oraşe, cum ar fi Craiova, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Pitești, Sibiu, Brașov, Cluj, Caracal și Giurgiu.

Cutremurul de astăzi a fost înregistrat la o adâncime de 28,6 kilometri. Potrivit primelor informaţii, magnitudinea cutremurului a fost estimată de EMSC la 5,7 pe scara Richter. A fost mai mare decât cel de ieri, care a avut loc în aceeași zonă din România.

La ora 15:32, a avut loc și o replică de 3,4 grade pe scara Richter a acestui cutremur de 5,7. A urmat și cea de-a doua replică, de 3,5. Ulterior, a urmat și cea de-a treia replică, de 2,8, potrivit INFP.

Este a doua zi consecutivă cu seism în zona Olteniei. Vă reamintim, un alt cutremur, de 5,2 grade pe scara Richter, a avut loc ieri, în România, tot în zona Olteniei. Gheorghe Mărmureanu a făcut o declarație despre acest cutremur.

„Zona Târgu Jiu este cunoscută drept o zonă seismică, în sensul că se produc des cutremure aici. Însă, în această zonă nu au loc seisme mai mari de 4-5 grade pe scara Richter”, explică seismologul Gheorghe Mărmureanu, într-un dialog cu Libertatea. Gheorghe Mărmureanu spune, că în urmă cu câțiva ani, a vizitat zona Olteniei când era într-o perioadă de activitate seismică intensă. „Am fost într-un sat de lângă Târgu Cărbunești și au avut loc vreo 20 de cutremure pe parcursul a două luni. Unele case au fost avariate, iar unii locuitori s-au speriat și au ales să părăsească localitatea”, povestește seismologul român.

Acesta susține că nu există vreo legătură între zona seismică Gorj și Vrancea.

„Și înainte de 4 martie 1977 a avut loc un cutremur în Gorj. Dar nu a fost cel care să provoace Vrancea”, a spus Mărmureanu.

Știre în curs de actualizare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: