Redactia.ro
Home » Știri » A fost din nou actualizată lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

A fost din nou actualizată lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

 

Care sunt țările vizate

Măsura vine la cinci zile de la actualizare și urmează să intre în vigoare sâmbătă seară, la ora 20.00. Printre statele care au fost reintroduse pe listă de CNSU, raportat la cea aprobată în 3 ianuarie, se numărăr Irlanda, rusia, Rusia, Belarus, Spania, malta și Franța.

Țările pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România:

Gibraltar
Lituania
San Marino
Cehia
Liechtenstein
Slovenia
Marea Britanie
Panama
Elveția
Statele Unite ale Americii
Muntenegru
Andorra
Suedia
Israel
Olanda
Puerto Rico
Cipru
Slovacia
Letonia
Danemarca
Estonia
Serbia
Monaco
Portugalia
Georgia
Luxemburg
Liban
Irlanda
Jersey
Croația
Palestina
Aruba
Rusia
Italia
Austria
Germania
Polonia
Columbia
Africa de Sud
Spania
Insulele Turks si Caicos
Sint Maarten
Belarus
Turcia
Malta
Macedonia de Nord
Franța
Polinezia Franceza
Republica Moldova
Namibia

 

Bilanț coronavirus 8 ianuarie 2021

Pe teritoriul României au fost confirmate, până astăzi, 663.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 595.007 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, fără ulrima raportare, au fost înregistrate 4.841 de cauzri noi de infectare cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test de COVID-19 pozitiv.

Până astăzi, 16.506 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-COV-2 au decedat. În intervalul 07.01.2021 (10:00) – 08.01.2021 (10:00) au fost raportate96 de decese (60 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre decesele raportate, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

Mai mult, 89 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Numărul total al persoanelor internate cu COVID-19, în unitățile sanitare de profil, este de 8.727. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: