Redactia.ro
Home » Știri » A fost emis Cod Galben: furtuni în 11 judeţe! Bucureştiul rămâne cu temperaturi de vară

A fost emis Cod Galben: furtuni în 11 judeţe! Bucureştiul rămâne cu temperaturi de vară

Cod roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină, în țară. Vântul o să bată cu peste 100 km/oră. Nu scăpăm nici de caniculă

Meteorologii ne anunţă că a fost emis cod galben de furtuni pentru vestul țării. 11 județe vor fi sub avertizarea meteo de astăzi, de la ora 13.00, și până mâine dimineață.

Zonele vizate vor fi cu instabilitate atmosferică accentuată. Adică vor persista aversele, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50-60 km/h), izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord- vestul teritoriului, de peste 40-50 l/mp.

Cod galben de ploi în 11 judeţe

Potrivit meteorologilor, sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

Fenomenele respective se vor semnala, pe arii restrânse, joi și în centrul, nord-estul țării și în restul zonei montane. Vineri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în sud, centru și est. Avertizarea este în vigoare de joi, de la ora 13.00, până vineri, la ora 10.00.

„Probabilitatea pentru cantități de apă însemnate, atât în intervale scurte de timp, cât și prin acumulare, va fi mai ridicată în Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Occidentali și a Carpaților Orientali, unde pe alocuri vor fi peste 20-30 l/mp”, anunță ANM.

Prognoză specială pentru Bucureşti

Dacă în 11 judeţe din ţară sunt aşteptate furtuni, în Bucureşti temperaturie vor fi propice celor de vară. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când și indicele temperatura umezeală (ITU) se va apropia și posibil va atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, mai anunţă cei de la ANM, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: