Redactia.ro
Home » Știri » A început distribuția pastilelor de iod. De ce persoanele peste 40 de ani nu primesc comprimatele

A început distribuția pastilelor de iod. De ce persoanele peste 40 de ani nu primesc comprimatele

A început distribuția pastilelor de iod. Iată de ce persoanele peste 40 de ani nu primesc aceste pastile! Anunțul făcut de ministrul Sănătății.

A început distribuția pastilelor de iod

Ministrul Sănătății, Rafila a anunțat că a început distribuția pastilelor de ios, exlicând că acest proces este perfect funcțional!

„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu. Este un sistem perfect funcțional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reușit să îl punem la punct”, a spus Rafila unica.ro.

El a adăugat că, la nivel național, „sunt 2.500 de farmacii în care se găsesc aceste pastile, iar oamenii le pot ridica gratuit, pe baza rețetei. Pastilele se vor administra însă exclusiv în caz de accident nuclear, în termen de 8 ore de la producerea acestuia, după ce autoritățile vor anunța acest lucru, prin intermediul presei și canalelor oficiale de comunicare”, a mai spus Rafila relatează aceeași sursă.

De ce persoanele peste 40 de ani nu primesc pastilele iod

Ministrul Sănătății, Rafila a explicat care este, de fapt, motivul pentru care persoanele peste 40 de ani nu primesc comprimatele de iod:

„În cazul acestor persoane, beneficiile sunt mai mici decât riscurile și atunci îți blochezi funcționarea tiroidei. După 40 de ani, nu e indicat să fii beneficiarul unor cantități mari de iod. Astfel de pastilă, 65 de miligrame, înseamnă foarte mult iod”, a declarat ministrul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: