Redactia.ro
Home » Sport » A început Raliul Dakar! Gyenes, locul 33 după prolog

A început Raliul Dakar! Gyenes, locul 33 după prolog

Emanuel Gyenes, Dakar prolog

În prologul Raliului Dakar, românul Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 33, la categoria moto. Anul acesta, celebra competiție se desfășoară în Arabia Saudită.

Emanuel Gyenes este la a 11-a participare la Raliul Dakar. După prologul desfășurat astăzi la Jeddah (Arabia Saudită), românul este pe poziția 33. Victoria i-a aparținut campionului en titre, americanul Ricky Brabec. Gyenes. Românul a fost cronometrat în 7 minute 04 secunde pe cei 11 km ai prologului de la Jeddah. Gyenes (36 de ani), component al echipei Autonet Motorcycle Team, concurează pe o motocicletă KTM, la fel ca şi la ediţia de anul trecut a cursei, având ca obiectiv clasarea pe podium la Malle Moto. Anul trecut a terminat învingător la această clasă. Pentru că a depășit borna de 10 participări, Mani face parte de acum din categoria „Legendele Dakar Rally”.

„Mi-a plăcut proba, a fost rapidă. A fost o probă important pentru că rezultatele stabilesc ordinea de mâine”, a spus după cursă, Emanuel Gyenes .

Traseul de anul acesta va fi parcurs în 12 etape, cu o pauză de odihnă sâmbătă, 9 ianuarie. Aventura se va încheia vineri, 15 ianuarie. Sportivii vor parcurge un traseu în buclă care însumează 7.600 de kilometri, dintre care peste 4.700 vor fi probe speciale.

Nasser Al-Attiyah, cel mai rapid la auto

La categoria auto, pilotul din Qatar, Nasser Al-Attiyah (Toyota), a fost cel mai rapid pe traseul desfășurat pe ţărmul Mării Roşii. Nasser Al-Attiyah este triplu câștigător al Raliului Dakar (2011, 2015, 2019). Al-Attiyah a parcurs cei 11 km cronometraţi din totalul de 129 km ai prologului în 5 minute şi 48 de secunde. Sud-africanului Brian Baragwanath a scos același timp. Carlos Sainz, câştigătorul ediţiei de anul trecut al cursei, a terminat pe locul 28, la o diferenţă de 36 secunde faţă de învingător.
Prologul stabilește ordinea de start în prima etapă, programată duminică între Jeddah şi Bisha. Lungimea acesteia va fi de 622 km, aici fiind incluși și cei 227 km de probe speciale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: