Redactia.ro
Home » Știri » A început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Elevii susțin proba la Limba și Literatura Română

A început sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Elevii susțin proba la Limba și Literatura Română

bacalaureat

Emoții pentru o parte dintre elevi. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat începe astăzi, 16 august. Elevii vor susține proba la Limba și literatura română și trebuie să fie foarte atenți pentru că Ministerul Educației a înăsprit măsurile împotriva fraudei. În plus, lucrările vor fi corectate într-un mod diferit față de anii trecuți. Iată toate detaliile!

Elevii care nu au promovat examenul în sesiunea de vară, mai au o șansă. Astăzi începe sesiuna de toamnă a examenului, iar în premieră lucrările vor fi corectate în întregime cu ajutorul sistemului digitalizat.

Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de Bacalureat 2023 în a doua sesiune organizată în acest an. Doar în Capitală peste 4000 de persoane s-au înscris pentru a susține probele scrise în cea de-a două sesiune a examenului.

Lucrările vor fi corectate în sistem digitalizat

Este important de menționat că orice încercare de fraudare a examenului va fi cu fermitate eliminată, deoarece procedura de corectare a lucrărilor va fi supusă unor schimbări radicale.

Conform celor mai recente informații, se pare că lucrările candidaților la examenul de Bacalaureat vor fi transmise profesorilor evaluatori în format digital, după ce vor fi scanate și expediate către profesorii din întreaga țară. Profesorii vor trebui să le corecteze simultan, utilizând calculatoare. Aceste tehnologii au fost deja introduse în centrele de examen din România.

Ca urmare a acestui fapt, elevii nu vor mai avea nevoie să îndoaie colțurile paginilor pentru a-și proteja anonimatul lucrării, deoarece acest proces va fi realizat direct pe platforma digitală. Lucrarea fiecărui elev va fi scanată de către supraveghetori, încărcată pe platforma securizată a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și ulterior transmisă electronic către doi profesori diferiți din țară.

Calendar sesiunea de toamnă a examenului de Bacalureat 2023

  • 16 august: Limba și literatura română – proba E.a)
  • 17 august: Proba obligatorie a profilului -proba E.c)
  • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)
  • 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b).

Probele vor începe la ora 9, iar accesul elevilor în sala de examen este permis până la ora 8.30. Rezultatele inițiale, înainte de contestații, vor fi publicate pe data de 25 august, în timp ce cele finale vor fi afișate pe data de 29 august.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: