Redactia.ro
Home » Știri » A luat 10 pe linie la BAC și vrea să plece din țară. Povestea elevului emitent care lasă România pentru străinătate

A luat 10 pe linie la BAC și vrea să plece din țară. Povestea elevului emitent care lasă România pentru străinătate

Nicolas, elev de nota 10. Foto: Facebook

Nicolas Bratoveanu, un fost elev al Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” din Galați, a reușit să ia ”examenul maturității” cu media 10. După ce a trecut cu succes toate probele Bacalaureatului 2024, Nicolas a recunoscut că nu se aștepta la un astfel de rezultat, având mari emoții în timpul examenelor. Acum, tânărul se pregătește să părăsească România, având planuri mari de a deveni un informatician de renume.

Primele rezultate ale Bacalaureatului 2024

Luni, 9 iulie 2024, au fost publicate primele rezultate ale probelor susținute la Bacalaureat, înainte de depunerea contestațiilor. Potrivit statisticilor oficiale, peste 76,4% dintre elevii care au susținut examenul au fost admiși, ceea ce reprezintă o creștere cu 3,6% față de anul trecut. Printre acești elevi se numără 39 de tineri din toată țara care au obținut media 10. Unul dintre aceștia este Nicolas Bratoveanu, un exemplu de excelență academică și determinare.

Pleacă din țară

Nicolas nu se aștepta să promoveze examenul cu media 10 și a recunoscut că a avut emoții mari, în special la proba de Limba și literatura română. Cu toate acestea, efortul său constant și dedicarea au fost răsplătite pe măsură. Acum, Nicolas are posibilitatea de a alege unde va studia pe viitor și a decis să plece în Olanda, la Eindhoven, unde va studia informatica. Această alegere marchează începutul unei noi etape în viața sa, una plină de oportunități și provocări.

În ciuda succesului său, Nicolas nu ia în calcul o vacanță după această perioadă tensionată. El se pregătește intens pentru prima ediție a olimpiadei de inteligență artificială, care va avea loc la Burgas. „Nu, chiar nu mă așteptam să iau media 10, am avut niște dubii la limba și literatura română. Voi studia în Olanda la Eindhoven, informatica. Mai apoi nu știu, o parte din mine și-ar dori să se întoarcă, sunt multe lucruri care îmi plac aici în România și în orașul Galați, momentan vreau însă să trăiesc și experiența de cealaltă parte a gardului ca să zic așa. Am învățat constant, dar am alocat și timp liber relaxării”, a declarat Nicolas.

Problemele sistemului de învățământ și pregătirea suplimentară

Nicolas a menționat că s-a pregătit în afara școlii, considerând acest lucru una dintre problemele sistemului de învățământ din România. „Este drept, m-am pregătit în afara școlii, nu consider că acesta este un lucru ideal, e una dintre problemele învățământului în România care sper să fie remediate. De vacanță, deocamdată nu îmi fac planuri pentru că sunt în lotul lărgit pentru prima ediție a olimpiadei de inteligență artificială, se ține la Burgas. Încă mă pregătesc pentru a doua probă de selecție, dacă mă calific nu voi avea vacanță”, a adăugat el.

Alți elevi de 10 din Galați: Maria Ștefan

Nicolas nu este singurul elev din Galați care a obținut media 10 la Bacalaureat 2024. Maria Ștefan, o elevă de la Colegiul ”Costache Negri”, a reușit, de asemenea, să obțină această performanță. Spre deosebire de Nicolas, Maria a luat în considerare varianta de a pleca în străinătate, dar a ajuns la concluzia că cel mai bine este să rămână în România, unde va studia la Universitatea Babeș-Bolyai. După aflarea rezultatelor finale, Maria a mărturisit că nu se aștepta să promoveze „examenul maturității” cu 10.

„Nu mă așteptam neapărat la această notă, mi s-a părut examenul mult mai ușor decât în alți ani. Au fost însă mai multe capcane, atât la istorie, cât și la română, trebuia multă atenție. Nu am făcut pregătire, eu am învățat destul de echilibrat de la începutul anului, nu am avut un an dificil în care să învăț cu multe cafele, pentru mine a fost un an relaxant. M-am gândit inițial și să plec din țară, dar am ajuns la concluzia că pentru mine e mai bine aici decât altundeva. Sunt legată de România emoțional, și de familie și de cultură”, a spus Maria Ștefan.

Elevi de 10

Succesul la Bacalaureat al elevilor precum Nicolas Bratoveanu și Maria Ștefan reflectă nu doar efortul și dedicarea lor, ci și importanța unei pregătiri riguroase și constante. Acești tineri talentați reprezintă viitorul, iar deciziile lor privind studiile și cariera vor influența parcursul lor profesional și personal.

Nicolas, cu ambițiile sale de a deveni un informatician de renume, și Maria, cu dorința de a rămâne în România și de a contribui la dezvoltarea locală, sunt exemple clare de determinare și pasiune. În timp ce Nicolas se pregătește să exploreze noi orizonturi în Olanda, Maria își propune să rămână și să-și dezvolte cariera în țară, demonstrând că succesul poate fi atins oriunde, atâta timp cât există determinare și viziune.

Educația și importanța susținerii elevilor

Aceste povești de succes subliniază, de asemenea, importanța susținerii elevilor în drumul lor către excelență. Sistemul educațional trebuie să ofere resurse și oportunități egale pentru toți elevii, indiferent de mediul din care provin. Nicolas a evidențiat necesitatea îmbunătățirii sistemului de învățământ, pentru ca pregătirea suplimentară în afara școlii să nu mai fie o necesitate, ci o opțiune.

De asemenea, este esențial ca profesorii și părinții să fie implicați activ în procesul educațional, oferind sprijin și ghidare constantă. Succesul la examenele naționale este rezultatul unui efort comun, al unei colaborări între elevi, profesori și părinți.

Rezultatele excelente obținute de Nicolas Bratoveanu și Maria Ștefan la Bacalaureat 2024 sunt o dovadă a potențialului imens al tinerilor din România. În timp ce Nicolas se pregătește să își continue studiile în Olanda, iar Maria alege să rămână în România, amândoi demonstrează că excelența academică și determinarea pot deschide uși către un viitor luminos.

Aceste povești inspiră și motivează alți tineri să-și urmeze visurile, să muncească din greu și să nu renunțe niciodată la obiectivele lor. Indiferent de drumul ales, succesul este posibil prin dedicare, pasiune și susținere continuă.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect