Redactia.ro
Home » Știri » A murit Dave Prawse, actorul care a jucat rolul lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars

A murit Dave Prawse, actorul care a jucat rolul lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars

Dave Prowse, actorul care a devenit cunoscut după ce l-a jucat pe Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani, potrivit BBC.

 

Dave Prowse s-a stins din viață

Dave Prowse a fost un actor și culturist cunoscut pentru interpretarea rolului lui Darth Vader în trilogia originală Star Wars. „Fie ca Forța să fie cu el pentru totdeauna!”, a spus agentul său, Thomas Bowington, care a anunțat decesul actorului. Agentul acestuia nu a dat amănunte cu privire la cauza morții, însă acesta a suferit în utlimul timp din cauza unei boli scurte.

Deşi este faimos pentru interpretarea multor monştri, pentru mine şi pentru toţi cei care l-au cunoscut pe Dave şi au lucrat cu el a fost un erou în vieţile noastre”, a mai spus Thomas Bowington.

Dave Prowse, devenit celebru datorită rolului din celebra trilogie, a fost distribuit în acest rol datorită fizicului său impresionant. Sportivul era culturist și avea 1,98 m înălțime.

Prowse a fost remarcat de regizorul George Lucas, în 1971, în filmul Portocala Mecanică, unde actorul juca rolul unui bodyguard. Ulterior, regizorul l-a chemat la o audiție pentru rolurile lui Darth Vader și Chewbacca,în primul Star Wars din trilogie, din 1977: Episodul IV – O Nouă Speranță.

Actorul Dave Prowse a declarat, într-un interviu ulterior, că l-a ales pe Vader în locul lui Chewbacca pentru că „întotdeauna îți rămân în memorie băieții răi”.Însă, aceste lucruri nu au fost suficiente pentru a primi rolul. Dave Prowse era originar din Bristol și avea un accent britanic. Astfel, vocea acestuia nu se potrivea pentru personaj, fiind dublată de vocea actorului James Earl Jones.

Actorul a mai apărut în James Bond – Casino Royale, Doctor Who și alte producții cinematografice. Cariera lui Dave Prowse s-a întins pe parcursul a 50 de ani, fiind prezent în toate cele trei filme ale trilogiei orginale Star Wars. Actorul a mai jucat și în ”Hammerhead”, ”The Horror of Frankenstein”, ”A Clockwork Orange” și alte câteva pelicule unde a avut roluri mici, înainte de a îmbrăca costumul lui Darth Varder.

Culturistul a reprezentat Anglia la Jocurile Commonwealth din anii 60. În aceeași perioadă, Prowse a legat prietenii cu Arnold Schwarzenegger și Lou Ferringo, înainte ca aceștia să devină vedete de cinema.

Prowse a cunoscut succesul la Hollywood în timp ce îl pregătea fizic pe Cristopher Reeve pentru rolul Superman. Actorul care l-a interpretat pe Darth Varder a participat în mod regulat la circuitul Star Wars și la convențiile din toată lumea, timp de 40 de ani.

Cu toate acestea, actorul s-a declarat cel mai mândru după interpretarea personajului Green Cross Code Man prin care a promovat siguranța rutieră în Marea Britanie. Acest rol i-a adus actorului un MBE, ordinul imperial britanic.

Actorul a dezvăluit că se confrunta cu demența al scurt timp după ce a fost lansat primul trailer al celui de-al șaptelea episod, „Star Wars: The Force Awakens“.

Actorul a apărut pentru ultima dată pe micile ecrane în 2015 în documentarul spaniol ”I Am Your Father”, în care și-a spus povestea.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: