Redactia.ro
Home » Știri » A murit Florina Cercel. Scena teatrului românesc din ce în ce mai săracă

A murit Florina Cercel. Scena teatrului românesc din ce în ce mai săracă

GALERIE FOTO (2)

Lumea teatrului e în doliu! Astăzi, a murit Florina Cercel. Îndrăgita actriță avea 76 de ani, iar anunțul decesului său a fost făcut public de către Teatrul Național București (TNB), unde lucrase o viață.

A murit Florina Cercel

În anunțul făcut public de către reprezentatul media al Teatrului Național București se arată că actrița Florina Cercel a murit marți dimineață. „Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță Florina Cercel. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, «Țuca» ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară. Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!”, se arată în anunțul TNB.

Florina Cercel suferea de cancer pulmonar

O prezență discretă în spațiul public, Florina Cercel și-a dus suferința departe de lumina reflectoarelor. Se știa, însă, că actrița se lupta cu cancerul pulmonar de mai mulți ani. Din păcate, astăzi, marea actriță a pierdut lupta cu viața. Ea și-a petrecut ultimele clipe din viață în interiorul reședinței sale din București, avându-i pe cei iubiți alături, informează Mediafax.

Directorul TNB, declarații despre starea din ultimele luni ale actriței

Ion Caramitru a povestit pentru DIGI 24 că starea de sănătate a actriței din ultimele luni a fost șubrezidă de cancer. ”A consumat-o în ultimele luni cu o viteză cosmică”, a menționat directorul TNB.

”Discreția cu care s-a retras pe patul de suferință e unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care îl poate face un om cu decență, când se apropie de sfârșit. A avut nevoie de a fi ea însăși în lupta dusă cu o boală foarte rea, dură și care a consumat-o în ultimele luni cu o viteză cosmică. A jucat până în ultimul moment. Țuca, cum îi spuneam noi, a fost o actriță prolifică, cu o arie vastă de roluri, iar ultimul ei rol pe scena TNB a fost într-o piesă montată de mine: „Dumnezeu se îmbracă de la second hand”. Am primit un telefon la un moment dat, când era programat spectacolul, s-o mai păsuiesc, că nu se simte bine. Discret, m-am interesat de starea ei și, la rugămintea ei, am păstrat discreția.”, a mai adăugat Ion Caramitru.

Citește totul despre cancerul pulmonar aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: