Redactia.ro
Home » Știri » A murit Harry Gregg. Era unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului

A murit Harry Gregg. Era unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului

A murit Harry Gregg. Era unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului

A murit Harry Gregg. Fostul fotbalist avea 87 de ani. Era unul dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului. Si, mai presus de asta, era un mare om. Gregg a fost numit “eroul de la Munchen” după tragedia aviatică din 1958. Atunci a salvat câţiva pasageri.

În 1958, a avut loc o adevărată nenorocire. Tragedia aviatică s-a soldat cu 23 de morţi: jucători ai Mnchester United, membri ai stafului clubului, membri ai echipajului avionului şi ziarişti). Harry Gregg semnase cu Mnchester United de doar două luni. Era și el în avion și a reuşit să salveze câteva persoane: pe Vera Lukic, soţia însărcinată a unui diplomat iugoslav, pe fiica acesteia Vesna, dar şi pe Bobby Charlton, Dennis Viollet, Matt Busby şi Jackie Blanchflower.

A murit Harry Gregg. Era un erou

“Harry a trecut în nefiinţă în linişte, în spital, înconjurat de familia sa iubitoare”, a anunţat, luni, fundaţia lui Gregg.

Harry Gregg a făcut parte în urmă cu mai multe decenii din echipa lui Matt Busby de tineri jucători talentaţi, supranumită “Busby Babes”. El a fost achiziţionat de United în decembrie 1957 cu 23.000 de lire sterline, o sumă record în acel moment pentru un portar. La 6 februarie 1958, avionul care transporta echipa de la Belgrad s-a prăbuşit la Munchen, unde făcuse o escală. Două săptămâni mai târziu, Manchester United, cu Gregg în poartă, a eliminat Sheffield Wednesday din Cupa Angliei.

Gregg a jucat pentru Manchester United în perioada 1957-1966. La finalul carierei de fotbalist, el a fost legitimat la Stoke City (1966-1967). “Eroul de la Munchen” a făcut parte şi din naţionala Irlandei de Nord (25 de meciuri în perioada 1954-1964).

El a fost apoi antrenor: Shrewsbury Town (1968-1972), Swansea City (1972-1975), Crewe Alexandra (1975-1978), Carlisle United (1986-1987).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini