Redactia.ro
Home » Știri » A murit John Baldessari. Celebrul artist avea 88 de ani

A murit John Baldessari. Celebrul artist avea 88 de ani

A murit John Baldessari. Celebrul artist avea 88 de ani

A murit John Baldessari. Era un cunoscut artist conceptual. S-a stins din viata la 88 de ani, joi, în Los Angeles, conform Mediafax.

John Baldessari a fost cunoscut drept unul dintre cei mai influenţi artişti care conturat mişcarea cunoscută cu numele de Conceptualism.

„Am aflat cu profundă durere vestea că dragul nostru John Baldessari ne-a părăsit. A fost un um inteligent, iubitor și incomparabil din toate punctele de vedere. Condoleanțe familiei îndurerate. Ne va lipsi nespus de mult”, a declarat Marian Goodman.

S-a născut în 1931, în National City. A studiat istoria artei la San Diego State College din California şi prima opţiune în carieră a fost aceea de a deveni asistent social. În timp ce lucra pentru California Youth Authority, a lansat un atelier de creaţie şi a rămas legat de activitatea artistică. După studiile pe care le-a urmat la Otis Art Institute din Los Angeles, a fost marcat de o retrospectivă Marcel Duchamp, organizată la Muzeul de Artă Pasadena, scrie mediafax.ro.

Baldessari a fost unul dintre primii profesori care au predat la California Institute of the Arts (cunoscut drept CalArts), o instituţie de învăţămând din Santa Clarita care a ajuns cunoscută pentru abordările radicale ale actului artistic, în anii ’70.

Cursul pe care l-a susţinut s-a numit „Post-Studio Art”. A predat la CalArts până în 1986, când s-a mutat la University of California, din Los Angeles, cariera sa de profesor continuând până în 2008.

A fost considerat cel care a încurajat mişcarea cunoscută drept Pictures Generation, la care au participat artişti precum Cindy Sherman, Jack Goldstein sau Robert Longo.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini