Redactia.ro
Home » Știri » A murit la doar 29 de ani, însă moartea ei a salvat 5 vieți. Care a fost cea mai mare dorință a tinerei

A murit la doar 29 de ani, însă moartea ei a salvat 5 vieți. Care a fost cea mai mare dorință a tinerei

GALERIE FOTO (4) A murit la doar 29 de ani, însă moartea ei a salvat 5 vieți. Care a fost cea mai mare dorință a tinerei

Moartea designerului român Brigitta Dachmann a salvat 5 vieți. La doar 29 de ani a intrat în moarte cerebrală din senin. 

A murit la doar 29 de ani, însă moartea ei a salvat 5 vieți. Care a fost cea mai mare dorință a tinerei

Familia designerului român Brigitta Dachmann este plină de durere, asta după ce tânăra, în vârstă de doar 29 ani, a avut o moarte fulgerătoare. Tânăra a intrat în moarte cerebrală, joi, 19 august, la secția ATI II a Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Cu toate că au fost copleșiți de durere, părinții au găsit puterea de a ajuta alte familii și au fost de acord cu donarea de organe. Potrivit Autorităţii Națională pentru Transplant, tânăra a donat ficatul, rinichii, inima, plămânii și țesuturi osoase. Moartea ei a salvat alte două fete în vârstă de 18 și 19 ani din Harghita și Cluj. Cele două au primit de la tânără câte un rinichi de care aveau atâta nevoie. Ficatul tinerei a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni.

Fiindcă în țara noastră nu existau pacienți compatibili, la Cluj au fost prezente echipele de prelevare cord și plămân ale centrelor de transplant din Torino și Bergamo, organele prelevate salvând viețile altor 2 oameni care nu aveau altă șansă.

A murit la doar 29 de ani, însă moartea ei a salvat 5 vieți. Care a fost cea mai mare dorință a tinerei

”Pentru echipele de transplant a fost un maraton de 48 de ore, deoarece familiile altor doi pacienți au acceptat donarea de organe și țesuturi și astfel în total 13 oameni au primit o nouă șansă la viață prin transplant de organe și cornee, iar și mai mulți vor avea o viață mai bună prin transplant de țesuturi osteotendinoase. Transplantul înseamnă VIAȚĂ”, potrivit ziardecluj.ro.

Brigitta Dachmann a fost un designer de pălării din Cluj. Aceasta s-a născut în Satu Mare şi era fiica îndrăgitului artist păpușar, Ana Maria Dachmann, de la Teatrul de păpuşi „Spiriduş”. Familia, logodnicul său, prietenii și cunoscuții sunt absolut șocați de moartea tinerei superbe de doar 29 de ani.

Cea mai mare dorință a designerului Brigitta Dachmann

În urmă cu ceva timp, aceasta a declarat într-un interviu că cea mai mare dorință a sa a fost să fie sănătoasă și să se bucure de fiecare clipă.

”Nu am o dorința anume, însă îmi doresc sa fiu sănătoasă atât eu cât și familia mea și persoanele pe care le iubesc, sa reușesc sa evoluez pe plan profesional, sa fiu înconjurată de prieteni, și sa nu uit sa ma bucur de fiecare clipa”, declara Brigitta într-un interviu, în urmă cu câteva luni.

Pe 9 august, Brigitta Dachmann fusese alături de iubitul ei la festivalul Electric Castle şi postase fericită fotografiile pe care le-a făcut acolo. O săptămână mai târziu, tânăra din Cluj, în vârstă de doar 29 de ani, suferea de un anevrism cerebral şi intra în moarte clinică.

”Azi a plecat dintre noi un suflet minunat, un om iubit, apreciat de toți din jurul ei, a oferit o stare buna in jurul ei doar prin simpla prezenta. Pentru mine a fost atât iubita, logodnica dar și cel mai bun prieten însă destinul a ales sa ne despartă in cel mai urat mod posibil. Nu e corect ce s-a întâmplat, a placat dintre noi mult prea devreme, mai avea atâtea planuri și atâtea vise frumoase de realizat. Vei rămâne mereu in inima și in sufletul meu! Îți multumesc pentru toate clipele frumoase pe care le-am trăit împreuna! Drum lin îngerul meu! Te voi iubi mereu!”, a scris Sorin Mihalca, logodnicul Brigittei Dachmann, într-un mesaj pe Facebook.

De asemenea, mama tinerei, Ana Maria Dachmann, a scris un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: