Redactia.ro
Home » Știri » A murit Neil Peart, bateristul și compozitorul trupei Rush. Artistul s-a stins la vârsta de 67 de ani

A murit Neil Peart, bateristul și compozitorul trupei Rush. Artistul s-a stins la vârsta de 67 de ani

GALERIE FOTO (2) A murit Neil Peart, bateristul și compozitorul trupei Rush. Artistul s-a stins la vârsta de 67 de ani

Neil Peart, bateristul și compozitorul trupei Rush, a murit la vârsta de 67 de ani, anunţă CNN .

Neil Ellwood Peart a fost un muzician și autor canadian. A fost baterist și textier pentru trupa de muzică rock, Rush. Neil Peart, autor al unor versuri uimitoare, precum și al unor solo-uri de neuitat la baterie a fost unul dintre cei mai mari toboșari din istoria muzicii rock.

Peart a murit la Santa Monica, California, marți, a declarat, pentru CNN, purtătorul de cuvânt al familiei, Elliot Mintz. Muzicianul se lupta cu cancerul cerebral de câțiva ani.

Neil a murit pe 7 ianuarie 2020 la Santa Monica, California, Statele Unite, după o luptă de ani de zile cu cancerul la creier. Avea 67 de ani.

Neil Peart era unul dintre cei mai buni baterist din lume

Revista Rolling Stone a făcut un top cu cei mai buni toboşari rock din lume, iar Neil Peart a fost poziţionat pe locul 4. Peart a primit nenumărate premii pentru performanțele sale muzicale.

La începutul carierei, stilul lui Peart era puternic influențat de hard rock. A fost inspirat de Keith Moon și John Bonham — baterişti ce se aflau în fruntea scenei hard rock britanice la acea vreme. Însă, odată cu trecerea timpului, a început să fie influențat și de muzicieni de jazz și big band ca Gene Krupa și Buddy Rich. În 1994, Neil Peart a devenit prieten și învăţăcel al instructorului de jazz Freddie Gruber.

Puţini ştiu că, lângă activitatea de muzician, Peart a fost și un foarte bun scriitor. El a publicat câteva memorii despre călătoriile sale. Peart a fost, de asemenea, principalul textier al celor de la Rush. În scrierea versurilor pentru Rush, Peart aborda teme universale și diverse subiecte printre care science fiction, fantasy, filozofie, precum și diverse teme seculare, umanitariste.

Peart a crescut în Port Dalhousie, Ontario, Canada, şi toată copilăria a visat să fie muzician profesionist. În adolescență a activat în mai multe formații regionale în căutarea unei cariere de baterist. După o ședere dezamăgitoare în Anglia, pentru a se concentra pe muzică, Peart s-a întors acasă unde s-a alăturat unui grup local din Toronto, numit Rush, în vara lui 1974. De acolo, a început succesul!

Neil Peart a locuit în Santa Monica, California, împreună cu soția sa, fotografa Carrie Nuttall și cu nou-născuta lor fiică, Olivia Louise. Peart a avut, de asemenea, o casă în Munții Laurentian din Québec și își petrecea timpul și în Toronto, Canada, atunci când mai avea de înregistrat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini