Redactia.ro
Home » Știri » A murit Rutger Hauer, actorul din „Blade Runner”

A murit Rutger Hauer, actorul din „Blade Runner”

Rutger Hauer

Starul din „Blade Runner”, actorul Rutger Hauer, a murit la vârsta de 75 de ani. Agentul său Steve Kenis a confirmat că Hauer a murit vinerea trecută, în locuința sa Olanda, din cauza unei boli. Înmormântarea a avut loc miercuri, 24 iulie.

Rutger Hauer a interpretat unul dintre cele mai faimoase roluri din istorie, cel al androidului Roy Batty în Blade Runner (1982), film regizat de Ridley Scott.

Cele mai recente filme în care a jucat au fost Sin City și Batman Begins, ambele din 2005.

Frumos, energic și fluent în mai multe limbi, Hauer s-a făcut remarcat la sfârșitul anilor ’60 în Olanda, în serialul Floris. În 1973, a cunoscut succesul alături de Monique van de Ven în drama explozivă erotică a lui Verhoeven, Turkish Delight, care a dat o lovitură de box-office și a obținut un premiu Oscar pentru cel mai bun film străin, potrivit BBC.

Rutger Hauer a devenit unstar la Hollywood, cu rolul de terorist în thriller-ul Nighthawks, alături de Sylvester Stallone. Principalul său triumf artistic a venit în producția italiană a lui Ermanno Olmi The Legend of the Drinker (1988).

În anii ’90, Hauer a gravitat la roluri de rutină în producțiile americane și internaționale și a interpretat rolul vampirului Lothos în versiunea originală a filmului Buffy the Vampire Slayer. A debutat pe micul ecran, ca ofițer nazist, Albert Speer, în adaptarea pentru tv din 1982 a cărții lui Speer În interiorul celui de-al Treilea Reich.

A vizitat România de mai multe ori, jucând şi în producţia Camera ascunsă, regizată de Bogdan Dumitrescu, cu Maria Dinulescu şi Oana Pellea, în 2004.

Rutger Hauer a fost recompensat cu un Glob de Aur în 1983, pentru rolul din lungmetrajul TV Escape from Sobibor.

Alte filme celebre în care a apărut: Wedlock, Confessions of a Dangerous Mind, Ladyhawke, The Osterman Weekend, The Blood of Heroes, Hobo with a Shotgun și The Rite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: