Redactia.ro
Home » Știri » A murit Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România: ”De fiecare dată ne spunea că ne așteaptă și la anul”

A murit Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România: ”De fiecare dată ne spunea că ne așteaptă și la anul”

GALERIE FOTO (2)

A încetat din viață cea mai vârstnică femeie din județul Suceava, care urma să împlinească 109 ani în februarie. Viorica Hogaș s-a stins din viață sâmbătă dimineață, în propria sa casă din Suceava. Aceasta era îngrijită de fiica sa octogenară și de un nepot.

A murit Viorica Hogaș, cea mai bătrână femeie din România

Viorica Hogaș a fost o femeie notabilă, care și-a păstrat statutul de văduvă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și nu s-a mai căsătorit niciodată, onorând astfel memoria soțului său. Ea s-a născut în comuna Udești, din județul Suceava, și a devenit o adevărată legendă în întreaga țară. În marea sa parte a vieții, Viorica a locuit în Udești și s-a căsătorit în anul 1937. Din păcate, soțul său a murit în timpul războiului în septembrie 1943, după ce a fost trimis pe frontul rusesc. Viorica Hogaș a lucrat ca învățătoare la Udești și a crescut singură copilul, demonstrând o putere și reziliență admirabile în fața provocărilor vieții.

Femeia a trecut prin perioade dificile, inclusiv zile în care a avut puțin sau deloc de mâncare. Cu toate acestea, Viorica și-a păstrat optimismul și speranța, spunând că îi așteaptă pe toți cei dragi în anul 2024, când ar fi împlinit 109 ani. Cu toții cei care au avut privilegiul de a o cunoaște și de a trăi alături de ea sunt acum întristați de pierderea sa.

„Noi în fiecare an o sărbătorim și, de fiecare dată, ne spune că ne așteaptă și la anul. Când am vorbit ultima dată, pe 9 februarie, de ziua dânsei, era supărată că nu mai poate să taie lemne.

Mi-a spus să o salut pe bunica mea, dar bunica mea a murit în 1990. A pierdut noțiunea timpului. Nu a stat niciodată la pat și are o memorie extraordinară.

Ne povestea că mai servea câte un păhărel din când în când. Soțul dânsei a murit în cel de-al Doilea Război Mondial, iar de atunci nu s-a mai recăsătorit”, declara consilierul primarului din comuna Udești, Lăcrămioara Bernicu, potrivit Gândul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: