Redactia.ro
Home » Știri » A plouat torențial cu amenzi! Câți români au fost „faultați” în ultimele 24 de ore

A plouat torențial cu amenzi! Câți români au fost „faultați” în ultimele 24 de ore

record de amenzi

Ultimele 24 de ore a adus un număr record de amenzi pentru români. Polițiștii și jandarmii au aplicat peste 500 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor în contextual pandemiei de Covid -19. Românii nu respectă prevederile legale nici după mai bine de șase luni de la începerea pandemiei.

 

Ce sumă a intrat ieri în bugetul statului doar din amenzi

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 578 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 173.400 lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 903 apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Linie telefonică deschisă pentru informarea cetățenilor. Cum o poți apela

GCS reaminteşte că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu 4 iulie, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.De asemenea, 794 apeluri la linia TELVERDE (0800.800.358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Autoritățile amintesc că numărul TELVERDE nu este un număr de urgențe. Linia telefonică este dedicate special pentru informarea cetățenilor.Cei care au nevoie de ajutor pot apela numărul în intervalul orar 08.00 – 20.00, de luni până vineri. Luna trecută în doar șapte zile poliţiştii şi jandarmii au dat aproximativ 67.000 de contravenţii, aplicând amenzi în valoare de peste 25,8 milioane de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 1,7 milioane de lei. Mai mult, MAI  a verificat aproximativ 167 de mii de persoane şi 23 de mii de operatori economici, în urma cărora au aplicat 9.700 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: