Redactia.ro
Home » Știri » A spart mai multe ouă în tava pentru gheață și a pus totul în congelator. Trucul pe care merită să-l încerci

A spart mai multe ouă în tava pentru gheață și a pus totul în congelator. Trucul pe care merită să-l încerci

oua in tava cu gheata

Un utilizator de pe Youtube a împărtăşit cu restul internauţilor metodele sale prin care reuşeşte să îşi păstreze mâncarea în permanenţă proaspătă, pe o perioadă îndelungată de timp. Soluția te va uimi și, cu siguranță, îți vei dori să o încerci și tu!

Ouăle pot fi congelate până la șase luni! Iată trucul

În cazul celor gătite, doar gălbenușurile fierte țări pot fi congelate într-o pungă pentru congelator până la două luni. Decongelați peste noapte la frigider gălbenușurile gătite și folosiți-le într-o zi. Nu le recongelati!

În cazul celor crude, congelați-le doar pe cele proaspete, care au coajă intactă. Nu congelați ouăle crude întregi în coajă, pentru că își vor mări volumul și vor sparge coajă. Albușurile se congelează bine, dar gălbenușurile formează un gel și devin lipicioase, dacă nu le adăugați sare sau zahăr.

Dacă aveţi o cantitate mai mare de ouă şi doriţi să le păstraţi proaspete, puteţi să le spargeţi într-o tavă de gheaţă, astfel încât, să le folosiţi fără grija că ar fi stricate. Ouăle pot mai depozitate şi sub formă de amestec, perfect pentru reţetele de prăjituri.

Spargeți patru ouă crude întregi într-un recipient de congelator. Amestecați foarte încet ouăle astfel încât să se rupă gălbenușurile sau înțepați galbenulurile pentru a le sparge. În niciun caz nu le bateți spumă. Adăugați A¼ linguriță de sare sau 2 lingurițe de zahăr sau de sirop de porumb pentru fiecare grup de patru ouă din recipient. În acest fel, ouăle pot fi depozitate la congelator timp de maximum 6 luni.

Cum poți congela gălbenușurile crude pentru a-și păstra proprietățile nutritive

Pentru a congela gălbenușurile crude, puneți-le într-un recipient rezistent pentru congelator și înțepați-le pentru a se sparge. Amestecați ușor 1/8 de linguriță de sare sau o jumătate de lungurita de zahăr sau sirop de porumb pentru fiecare patru gălbenușuri, pentru a preveni coagularea. Congelați-le până la 3 luni. Albușurile crude se congelează bine. Nu este nevoie să adăugați nimic în ele. Se pot congela într-un recipient rezistent pentru congelator, lăsând până la bază recipientului un spațiu nu mai mare de 1,2 cm.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini