Redactia.ro
Home » Știri » A sunat alarma pentru o familie din Dorohoi: Gabriela, de doar 16 ani, a dispărut de acasă!

A sunat alarma pentru o familie din Dorohoi: Gabriela, de doar 16 ani, a dispărut de acasă!

Cât câștigă un polițist în România. Lista celor mai mari salarii în domeniu

O familie din Dorohoi, judeţul Botoşani, traversează emoţii cumplite, după ce Gabriela Petronela Străchinaru, de doar 16 ani, a dispărut de acasă!

Poliţia de acolo a emis o emis o alertă.

Fata a mai plecat de 2 ori de acasă

Adolescenta are antecedente de dispariţie. Ea a mai plecat de două ori de acasă. Ultima dată, în noiembrie 2022, iar, mai înainte, în luna iunie. De fiecare dată, fata a revenit acasă.

Dar, acum, familia a alertat din nou autorităţile.

Cum arată Gabriela?

Gabriela Petronela Străchinaru are următoarele semnalmente: 1,50 metri înălțime, aproximativ 55 kg, ochi căprui, fără semne particulare.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugaţi să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

România va avea o autoritate centrală pentru dispăruţi

Proiectul de lege presupune înființarea unei autorități centrale privind disparițiile, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și a mai multor unități teritoriale, în cadrul inspectoratelor județene de poliție.

Sesizările privind dispariția unei persoane vor putea fi făcute de orice persoană, pe orice cale de comunicare, sau de unitățile de poliție, atunci când din datele și informațiile obținute în activitatea curentă rezultă că o persoană este dispărută și nu există sesizarea unei alte persoane cu privire la acest fapt, conform avocat.net.

Sesizarea întocmită se va trimite către unitatea teritorială competentă (stabilită în funcție de locul dispariţiei, locuinţa efectivă a persoanei dispărute, locul sesizării dispariţiei etc.), care va întocmi un dosar al disparției.

Pot exista și riscuri cu această lege, pentru că interceptarea și localizarea reprezintă intruziuni grave în viața privată a persoanei.

E greu de spus cum se va gestiona situația în care, spre exemplu, o soție sau un soț care a fost părăsit/părăsită și dorește să știe unde este partenerul său de viață, nu va putea să abuzeze de această prevedere și să depună o plângere conform căreia soțul sau soția a dispărut de acasă și solicită localizarea ei sau a lui”, consideră oamenii legii.

Legislația permite localizarea telefonului unei persoane dispărute doar dacă există suspiciunea că aceasta este victima unei infracțiuni, cum ar fi sechestrarea sau răpirea. În lipsa unor indicii, în multe cazuri, dosarul penal nu se deschide niciodată. Proiectul de lege care să permită ofițerilor să localizeze telefonul unei persoane imediat după sesizarea dispariției stă în dezbateri de trei ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: