Redactia.ro
Home » Știri » A venit iarna in adevăratul sens al cuvântului! Nordul Moldovei este acoperit de zăpada

A venit iarna in adevăratul sens al cuvântului! Nordul Moldovei este acoperit de zăpada

GALERIE FOTO (4) ALERTĂ METEO. Cod galben de viscol și zăpadă. Care sunt zonele vizate

Ninsorile au luat cu asalt România. La această oră ninge abundent în nordul Moldovei, iar mai multe județe din țară sunt acoperite de zăpadă. Drumarii au intervenit deja de câteva ore pentru a curăța carosabilul.

Ninge în România! Iată primele imagini

Încă de azi noapte ninsorile și-au făcut prezența pe teritoriul României în zonele muntoase și nu numai. La această oră ninge în zona montana a județului Suceava mai precis la Rădăuți și în zona Ghimeș situată în județul Bacău. În celelalte județe din regiunea de nord-est, se înregistrează precipitații ușoare, sub formă de lapoviță în Fălticeni și Suceava, precum și în zonele Potoci și Piatra Neamț, la o temperatură a aerului cuprinsă între -2 și +6°C.

Pentru a asigura circulația pe drumurile naționale, în prezent, sunt mobilizate 54 de autovehicule echipate cu lamă și distribuitor de material antiderapant. Potrivit meteorologilor începând de dimineață, zona Moldovei se află sub avertizare Cod galben pentru cantități semnificative de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum”, au scris astăzi cei de la Centrul Infotrafic.

În restul judeţelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviţă în Fălticeni şi Suceava, dar şi în zonele Potoci şi Piatra Neamţ (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 şi +6°C . Pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile naţionale, în acest moment se acţionează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant”, a arată comunicatul celor de la DRDP Iaşi.

ANM a emis cod portocaliu!

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au emis un cod galben și unul portocaliu în ceea ce privește starea meteo din următoarele zile. Comunicatul acestora arată că vor apărea cantități însemnate de precipitații ninsori și intensificări ale vântului în mai multe județe din țară. Un cod portocaliu a fost emis pentru Carpații meridionali și Carpații de curbură dar și pentru sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. Codul portocaliu este în vigoare în intervalul 18-19 noiembrie, iar fenomenele vizate sunt intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă sub 50 metri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: