Redactia.ro
Home » Știri » A vrut să ajute victimele unui accident rutier, dar a fost ironizat. Povestea lui Răzvan, „puștiul” care a reușit să salveze viața celor răniți

A vrut să ajute victimele unui accident rutier, dar a fost ironizat. Povestea lui Răzvan, „puștiul” care a reușit să salveze viața celor răniți

GALERIE FOTO (3)

Eroii sunt mereu printre noi. Răzvan, un voluntar SMURD în vârstă de 24 de ani a reușit să salveze viețile victimelor unui accident rutier. În primă instanță, a fost ironizat pentru inițiativa sa de a veni în ajutorul celor răniți, dar în cele din urmă meritele sale au fost recunoscute. A dat dovadă de mult  curaj, iar povestea lui merită auzită.

Accidentul s-a produs pe DN 14 și a implicat trei mașini. Răzvan nu se afla în acel moment acolo, dar un cunoscut de-al său l-a sunat imediat cum a văzut că victimele au nevoie de ajutor. Tânărul locuia în apropiere și era cunoscut pentru spiritul său civic deosebit. Face voluntariat la SMURD de mai bine de un an și jumătate, iar studiile pe care le urmează sunt în domeniul medical, dorind să devină asistent.

Imediat cum a fost chemat, Răzvan nu a stat pe gânduri și a pornit imediat la locul cu pricina. Era pregătit să intervină, dar înainte de orice s-a asigurat că echipajele medicale au fost chemate și vor fi în cel mai scurt timp prezente pentru a-i îngriji și transporta pe cei răniți la spital.

-Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

– Ajung imediat acolo, i-a transmis Răzvan. La 112 a sunat cineva?
– Da, da, dar am zis să te sun și pe tine.

Când a ajuns acolo, oamenii deja se strânseseră în jurul mașinilor și al victimelor. Mai multe persoane încercau să scoată dintr-un vehicul o femeie rănită, dar Răzvan a intervenit imediat și i-a oprit. Asemenea situații provoacă uneori reacții neașteptate, iar tânărul voluntar SMURD s-a lovit de ironia unuia dintre bărbații aflat la locul accidentului. Nu s-a lăsat însă intimidat, ci a continuat să facă ce a fost învățat, explicând, de asemenea, că are experiență cu asemenea evenimente nefericite.

-Tu ce te bagi, puștiule? Nu vezi că e rănită? Trebuie să o scoatem! Ești cumva medic?
-Nu sunt medic, dar am făcut cursul de voluntar SMURD. Am fost și la astfel de accidente! Nu știm ce răni are și poate îi agravăm situația! Vă rog să veniți aici și să-i susțineți capul. Pe dumneavoastră vă rog să vorbiți tot timpul cu doamna. Nu trebuie să leșine! Rămâneți în contact permanent cu ea.

În timp ce paramedicii și personalul de la descarcerare erau pe drum, Răzvan s-a asigurat că toată lumea este în siguranță. Printre victime se aflau și doi copii, care din fericire au scăpat doar cu câteva răni ușoare. Șocul i-a afectat însă, iar spaima se citea pe chipurile lor nevinovate.

După ce s-a asigurat că ceilalți răniți sunt în afara oricărui pericol, tânărul s-a concentrat pe cei doi micuți. A vorbit cu ei, le-a îngrijit rănile, iar în scurt timp și-au revenit în fire.

În momentul în care ambulanța a ajuns pe DN14, Răzvan le-a prezentat situația și a realizat că printre cei sosiți erau chiar colegi de-ai săi de la SMURD. Au avut șansa să mai colaboreze înainte, așa că victimele au fost îngrijite în cel mai scurt timp posibil.

Răniții au fost transportați de urgență la spital, iar tânărul a primit recunoștința celor din jurul său. Până și bărbatul care l-a ironizat anterior și-a recunoscut greșeala, încurajându-l pe Răzvan să devină medic într-o bună zi.

– Vă cer scuze, domnule doctor! Am crezut că trebuie să scoatem cât mai repede femeia din mașină.
– Dar nu sunt doctor?
– Nu?
– V-am spus, sunt doar voluntar SMURD.
– Ar trebui să vă faceți doctor. Meritați asta!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: