Redactia.ro
Home » Știri » Accident grav la Râpa Roșie. Misiune dificilă de salvare, după ce doi copii s-au răsturnat cu ATV-ul într-o râpă

Accident grav la Râpa Roșie. Misiune dificilă de salvare, după ce doi copii s-au răsturnat cu ATV-ul într-o râpă

GALERIE FOTO (4) DSU

Ziua de 1 Mai s-a tranformat într-un adevărat coșmar pentru doi copii. Mai multe echipaje de pompieri și ambulanță au intervenit, în această după-amiază, în zona Râpa Roșie, unde un ATV s-a răsturnat. Alarma s-a dat în jurul orei 14.40, după un apel la 112. 

Misiune dificilă de salvare, după ce doi copii s-au răsturnat cu ATV-ul într-o râpă

În jurul orei 15.40 a început o intervenție extrem de dificilă pentru recuperarea celor două victime.  Salvatorii au fost coborâți pe cablu, din elicopter în vale, înspre cele două victime.

Prima victimă a fost extrasă din râpă, în jurul orei 16.10. Este vorba despre un băiat.

Cea de a doua victimă, o fată a fost extrasă din râpă în jurul orei 16.30. Salvatorii au acționat în timp record și au reușit extragerea celor doi.

Misiune de salvare în zona Râpa Roșie. Postarea inițială a DSU

Pompierii salvatori intervin  pentru recuperarea persoanelor aflate într-un ATV care s-a răsturnat într-o râpă cu adâncimea de aproximativ 50 m.

Din primele informații, ar fi vorba despre 2 persoane, iar la misiunea de cautare/ salvare se intervine cu 1 mașina de stingere, 1 ambulanță SMURD,  1 echipaj de alpiniști ai ISU Alba și 1 echipaj salvamont.

În sprijin, la locul intervenției se află și un elicopter SMURD. Misiunea este extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile, singura posibilitate de acces fiind cu troliul. La acest moment, s- a reușit stabilirea contactului vizual cu ambele victime. Acestea sunt conștiente, cu politraumatisme. Intervenția este în dinamică.”, se arată în postarea celor de la DSU.

Prima victimă, extrasă din râpă

UPDATE ora 16:10 – Prima victimă, un băiat, în vârstă de 14 ani, a fost salvat de către echipajele de intervenție și urcat în ambulanță, potrivit alba24.ro.

Din primele informații, starea de sănătate a minorului este stabilă. În acest timp, salvatorii fac manevre pentru a recupera și cel de al doilea minor, o fată.

„A fost extrasă prima victimă. Se lucrează la extragerea celei de-a doua victime. La locul intervenției se deplasează și o ambulanță TIM, cu medic”, transmit reprezentații ISU Alba.

A fost salvată și cea de-a doua victimă

UPDATE ora 16:35 – A fost extrasă din râpă și cea de a doua victimă, o fată în vârstă de aproximativ 12 ani.

În urma evaluării de către medicii prezenți la locul evenimentului, aceștia prezintă multiple traumatisme. Ambele victime vor fi transportate de către echipajele medicale la UPU Alba, au mai transmis reprezentații ISU Alba, ptrivit alba24.ro.

Mai mulți martori au văzut cum ATV-ul a căzut în gol

„Am urcat să facem o poză și în momentul în care am terminat poza am văzut cum cădeau efectiv. Mai întâi, ATV-ul și apoi copiii. Copiii ca două păpuși, s-au lovit de mai multe ori, iar apoi ATV-ul care și-a continuat traiectoria. Eu cred că au căzut cam 100 de metri, poate chiar mai mult, iar ATV-ul și-a contiuat căderea. La ora 14.20, au căzut. Salvatorii au venit extrem de repede”, a declarat o femeie pentru alba24.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: