Redactia.ro
Home » Știri » Accident mortal la Centrala Nucleară de la Cernavodă. S-a deschis o anchetă!

Accident mortal la Centrala Nucleară de la Cernavodă. S-a deschis o anchetă!

Cernavodă

Un accident de muncă s-a produs, marți, la Centrala Nucleară de la Cernavodă, unde un lăcătuș și-a pierdut viața. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele decesului.

Este vorba despre un lăcătuș mecanic de 47 de ani, angajat al unei firme subcontractoare a Centralei Nucleare de la Cernavodă. Colegii bărbatului au sunat după ajutor, dar medicii nu i-au mai putut salva viața, potrivit ziarului Ziua Constanța. Muncitorul a murit după ce a demontat o placă de protecție biologică, care protejează peretele reactorului 1. Placa deosebit de grea, din plumb, a căzut peste el și l-a strivit.

Serviciul de ambulanță cu care Centrala de la Cernavodă are contract nu a reușit să scoată victima. Până la sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, bărbatul fusese extras de colegii de echipă. ITM Constanța a deschis o anchetă în acest caz și fac cercetări pentru a vedea exact cum s-a produs această tragedie.

„O placă s-a desprins, a fost lovit, a decedat. Acolo este un inspector de muncă și va stabili toate detaliile, apoi vom putea vorbi despre vinovați. Pe platforma de la centrala nucleară contractorii respectă regulile. Nu știu ce s-ar fi putut întâmpla. De la începutul anului nu au fost evenimente”, a declarat Marian Becheanu, director adjunt al ITM Constanța, la Realitatea PLUS.

Reactorul 1a fost oprit luna trecută

Unitatea 1 a centralei nucleare a intrat în programul de oprire planificată începând cu data de 20 iunie, pentru o perioadă aproximativă de 42 de zile, după ce în aprilie a amânat procesul, în contextul actual al epidemiei de Covid-19, a transmis compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă. Reactorul 1 de la Cernavodă a fost pus în funcţiune în anul 1996.

„Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 20 iunie 2020. În mod uzual, opririle planificate ale unităţilor nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, dar în condiţiile de pandemie la nivel internaţional, similar altor centrale nucleare, oprirea planificată a Unităţii 1 de la Cernavodă s-a amânat”, anunţă compania într-un comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: