Redactia.ro
Home » Știri » Accident șocant la Iași. Două mașini au dărâmat din temelii gardul unei biserici în timpul slujbei

Accident șocant la Iași. Două mașini au dărâmat din temelii gardul unei biserici în timpul slujbei

Accident cumplit în Bragadiru. Un motociclist a lovit mortal un pieton

O zi obișnuită s-a transformat într-un coșmar pentru locuitorii din zona Cug din Iași, după ce două mașini au spulberat gardul unei biserici și tarabele de flori, creând haos și panică în timpul unei slujbe desfășurate în curtea lăcașului de cult. Momentul tragic a fost filmat și surprins de camerele de supraveghere, oferind detalii cutremurătoare despre accident.

Manevră periculoasă: impactul nevăzut

Totul s-a întâmplat după ce șoferul unei mașini de model Dacia Logan a decis să facă o manevră inexplicabilă, întorcând prin loc interzis pe un drum aglomerat. Fără să se asigure, acesta a intrat pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o dubă care revenea de la un concert împreună cu o trupă.

Impactul violent a dus la spulberarea mașinii Dacia în lateral și aruncarea sa în gardul bisericii, generând panică în rândul credincioșilor prezenți la slujba de Sfinții Mucenici. Din fericire, pietonii și vânzătorii de flori de pe trotuar au reușit să se ferească la timp din calea vehiculelor scăpate de sub control.

Reacție rapidă: Apel la ajutor

Martorii oculari au sunat imediat la numărul unic de urgență 112, cerând intervenția imediată a echipajelor de salvare și a poliției pentru gestionarea situației. La fața locului au sosit mai multe echipaje de ambulanță și poliție pentru acordarea primului ajutor și stabilirea circumstanțelor accidentului.

Investigațiile ulterioare au relevat un aspect îngrijorător: șoferul dubei se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul accidentului, având o alcoolemie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Această descoperire adâncește tragedia și ridică întrebări cu privire la responsabilitatea și siguranța rutieră.

Sursa foto: Cameră de supraveghere | Facebook / BZI TV

Ce au transmis autoritățile

La data de 09.03.2024, ora 09.45, poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident rutier produs pe șoseaua Nicolina din municipiul Iași. La fața locului polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 64 de ani, din Iași, în timp ce conducea un autoturism dinspre comuna Ciurea spre Iași, la momentul schimbării direcției de mers a fost lovit de un alt autovehicul care circula din sens opus.  

În urma impactului cele două autoturisme au fost proiectate în gardul unei biserici din zonă, fiind lovit și un pieton (femeie) care se afla pe trotuar. În accident au fost rănite 2 persoane (șoferul primului autoturism și pietonul) care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testați alcooltest, stabilindu-se faptul că șoferul celui de-al doilea autovehicul implicat în incident (bărbat de 42 de ani, din municipiul București)  avea o alcoolemie de 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate sanitară în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.„, a fost comunicatul din partea IPJ Iași.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: