Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Acest apartament a fost abandonat. După 70 de ani, au deschis ușa. Ce au găsit în interior întrece orice imaginație

Acest apartament a fost abandonat. După 70 de ani, au deschis ușa. Ce au găsit în interior întrece orice imaginație

GALERIE FOTO (5)

Madame de Florian, o tânără de doar 23 de ani, a fost forţată să părăsească apartamentul pe care-l ocupa în Paris. Se întâmpla în anul 1939. Era începutul celui de-Al Doilea Război Mondial şi, cel mai probabil, tânăra aflase că soldaţii germani se apropiau de Paris. Speriată de ce avea să urmeze, a încuiat apartamentul cu cheia şi a plecat… De atunci, nu s-a mai auzit nimic de ea…

Din nefericire, Madame de Florian nu s-a mai întors niciodată acolo. Cu toate acestea, a plătit chiria în fiecare an, până când a murit, în 2010. Avea 91 de ani.

Abia după decesul său rudele au aflat de existenţa apartamentului şi l-au angajat pe Olivier Choppin-Janvry, un agent de licitaţii renumit, pentru a evalua eventualele bunuri care s-ar fi aflat în apartamentul abandonat.

Când a deschis uşa, însă, Olivier a rămas fără cuvinte! Apartamentul părea îngheţat în vremea dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează caseșicălătorii.ro

Ce au găsit în interior întrece orice imaginație

Camera de zi era ticsită cu veselă din cel mai fin porţelan. Tablourile erau scoase de pe pereţi şi aşezate pe jos sau pe mobilă, ca şi cum ar fi urmat să fie împachetate şi duse undeva. Totul părea făcut în grabă…

În altă cameră a găsit o toaletă din lemn masiv pe care, îngropate sub un strat gros de praf, erau înşirate parfumuri, perii şi truse de machiaj.

Într-un colţ zăceau abandonate două jucării, Micky Mouse şi Porky Pig. Poate cea mai interesantă descoperire a fost un tablou în care apărea o femeie superbă, îmbrăcată într-o rochie roz.

După lungi cercetări, s-a aflat că femeia din tablou era Marthe de Florian, bunica tinerei. Ulterior, au stabilit că portretul aparţinea artistului Giovanni Boldini, un pictor italian.

Marthe de Florian fusese o cunoscută actriţă a vremii, recunoscută pentru viaţa luxoasă pe care o ducea.

După ce a descoperit mai multe scrisori de dragoste, unele aparţinând unor miniştri din vremea aceea, Olivier a ajuns la concluzia că Marthe şi Giovanni erau amanţi. Tabloul fusese pictat în 1888, când Marthe avea 24 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: