Redactia.ro
Home » Știri » Activistă britanică de extremă stânga: ”Brânza este rasistă și produsele lactate ar trebui interzise în școli“

Activistă britanică de extremă stânga: ”Brânza este rasistă și produsele lactate ar trebui interzise în școli“

Alison Plaumer, activistă britanică a grupului de extremă stângă Rebeliunea Extincției, consideră că brânza și alte produse lactate au ”un element rasist„. Drept urmare, Alison a inițiat o petiție prin care solicită oficialilor consiliului local să interzică aceste produse în meniurile din școli.

Activistă britanică de extremă stânga: ”Brânza este rasistă și produsele lactate ar trebui interzise în școli“

Potrivit activistei britanice, Alison Plaumer, sunt multe rase sunt intolerante la lactoză, astfel brânza și alte produse lactate au ”un element rasist”. Drept urmare, Alison vrea ca aceste alimente să fie interzise din școlile din Marea Britanie.

„Probabil, există un element rasist în a servi prea mult produsele lactate, deoarece 65% din populația lumii este intolerantă la lactoză, mulți din comunitatea BAME (negri, asiatici și minorități etnice)”, a afirmat Alison Plaumer, lider Rebeliunii Extincției din orașul Brighton, relatează Sussex Live.

În prezent, în școlile din UK, există o opțiune vegană fără lactate pentru copiii vegani. Alison Plaumer își mai dorește ca mai multe evenimente ale consilului local să fie vegane, atunci când se vor putea organiza și pandemia de coronavirus se va termina. Totodată, în petiția sa Plaumer îl citează pe profesorul Michael Clark al Universității Oxford, care a spus

„Agricultura animală și industriile de pescuit sunt principalele cauze ale defrișărilor zonelor moarte ale oceanului, poluării apei, pierderii biodiversității și dispariției speciilor. Creșterea intensivă a animalelor reprezintă o amenințare semnificativă pentru dezvoltarea de noi pandemii și pentru apariția rezistenței antibacteriene”, notează Plaumer în petiția ei.

Alison Plaumer a stârnit controverse

Alison Plaumer a stârnit controverse cu spusele și inițiativa sa despre produsele lactate. Jeremy Vine, prezentator al unui post de radiodifuziune din Anglia, îi numește ideea „plictisitoare”. „Extinctia Rebeliunea face o mulțime de lucruri cu care oamenii sunt de acord. Dar, fac și lucruri ceva plictisitoare, iar acesta este un exemplu”, a spus Vine.

Shay Grewal, un alt prezentator de radio al BBC spune că: „Oh, Doamne (…) este … absurd”, sunt spusele lui Shya Grewal.

Alisin Plaumer nu este singurul activist britanic ce stârnește controverse. Magnus Söderlund a sugerat în 2019, că pentru reducerea consumului de carne de animale, ar trebui consumate ființe umane moarte. Söderlun a mai spus că, pentru ca acest lucru să se întâmple, oamenii ar trebui să depășească gândira negativă a canibalismului.