Plăcintele sunt extrem de ușor de făcut, chiar dacă durează mai mult timp să le prepari, efectul este întotdeauna cel dorit! Iată rețete de plăcinte sărate pe care să le faci pentru familia ta.
Rețete de plăcinte sărate. Plăcinte cu carne, ciuperci și brânză
Plăcintele pot avea diverse umpluturi, și pot fi un desert, perfect, dar și un fel principal sățios. Iată ce rețete de plăcinte poți face acasă, fiind delicioase.
Rețetă clasică de plăcintă cu brânză
Iată de ce ingrediente avem nevoie:
Ingrediente pentru aluat:
⦁ 500 de grame de făină;
⦁ 40-50 de mililitri de ulei;
⦁ 250 de mililitri de apă;
⦁ 10 grame de drojdie;
⦁ Un vârf de lingură de praf de sare.
Ingrediente pentru umplutură:
⦁ 400-500 de grame de telemea;
⦁ 2-3 ouă;
⦁ 2-3 linguri de iaurt/smântână.
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele pentru foi, timp în care ne ocupăm de umplutură. Lăsăm aluatul la dospit pentru o oră. Amestecăm telemeaua cu ouăle și iaurtul, aceasta fiind umplutura noastră.
Întindem aluatul cu făcălețul și apoi punem și umplutura în tavă. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și lăsăm plăcinta să se coacă pentru o oră.
Rețetă de plăcintă cu carne
Ingrediente:
Pentru aluat
500 g făină
250 g unt
150 ml smântână
1 lingura oţet
1 ou
1 praf sare
Pentru umplutura de plăcintă:
400 g carne tocată de pui
1 ceapă
2 linguri ulei
1 ou
2 linguri smântână
1/2 legatura pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare plăcintă cu carne
Amestecăm ingredientele pentru aluat și le lăsăm la dospit pentru o oră. Tăiem ceapa, o punem la călit și apoi adăuăm puiul pe care îl lăsăm să se rumească. Când s-a răcit, punem și restul ingredientelor din umplutură. Facem foile de plăcintă, două la număr, iar ele între punem compoziția. Lăsăm plăcinta la cuptor pentru 40 de minute.
Rețetă plăcintă cu ciuperci
Pentru această plăcintă, avem nevoie de:
350 g aluat de plăcintă
1 legatura ceapă verde
2-3 fire de usturoi verde
250 g ciuperci proaspete
1 fir de praz (numai partea albă)
50 g unt
2 ouă
100 g urdă
50 g telemea de vacă
1 lingura ulei
sare
piper măcinat
mărar şi pătrunjel verde
Cum se face plăcinta cu ciuperci
Lăsăm aluatul să se decongeleze, și ne ocupăm de umplutură. Tăiem ceapa verde, prazul şi usturoiul verde și le punem la călit. Punem și ciupercile și gătim totul timp de zece minute. Lăsăm să se răcească și punem ouăle bătute, urda pasată, telemeaua rasă, verdeaţa tocată mărunt, o linguriţă rasă de sare şi puţin piper. Montăm plăcintă în tavă și o punem la cuptor, pentru 30 de minute.