Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de cartofi dulci prăjiți, iar apoi ”aruncați” în zeamă de usturoi

Rețetă de cartofi dulci prăjiți, iar apoi ”aruncați” în zeamă de usturoi

Cartofi dulci

Cartofii reprezintă unul dintre cele mai versatile și în același timp, unul dintre cele mai folosite alimente din lume. Totuși, ei sunt considerați foarte calorici și de aceea sunt evitați de mulți. Există, totuși, o variantă care este „fără de păcat”: este vorba despre cartofii dulci.

Rețetă de cartofi dulci prăjiți cu usturoi

Cartofi dulci sunt o variantă mai sănătoasă dacă nu putem renunța la cartofii albi, ce sunt plini de carbohidrați. Dacă îi facem și la cuptor, sunt chiar și mai buni pentru noi și pentru sănătatea noastră!

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă cu cartofi dulci
2 cartofi dulci foarte lungi

4 linguri de ulei de măsline

1 linguriță rasă de usturoi pudră

1 linguriță cimbru

1/4 linguriță de sare fină

Piper proaspăt măcinat – după gust

Cum se prepară rețeta de cartofi dulci

Mai întâi, trebuie să pornim cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Apoi, ne putem apuca de cartofi. Trebuie să îi curățăm de coajă și să îi tăiem în felii subțiri. În acest fel, ei se vor coace mai repede și nu vom avea atât de mult de așteptat.

Facem un amestec într-un bol cu toate ingredientele noastre. Punem uleiul și condimentele, le amestecăm bine, iar apoi punem și feliile de cartofi, ce trebuie să fie bine cuprinse, pentru a prinde câte puțin din fiecare ingredient.

După ce ne-am asigurat că fiecare felie de cartof a luat contact cu uleiul aromat, atunci putem să ne pregătim să îi punem în tavă. Luăm o tavă care să fie suficient de mare încât să cuprindă toți cartofii. Trebuie să ținem cont, de asemenea, că feliile de cartofi trebuie să fie puțin răsfirate, pentru a se coace bine. Punem la cuptor tava pentru 20 sau chiar 25 de minute, iar după acest interval cartofii cu usturoi ar trebui să fie gata. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: