Redactia.ro
Home » Stil de viață » Plăcintă cu mere. Cea mai simplă rețetă pentru o zi în familie

Plăcintă cu mere. Cea mai simplă rețetă pentru o zi în familie

Plăcintă cu mere

Plăcintă de mere delicioasă, numai bună de pregătit în weekend. Cum se face rețeta preferată de toată familia!

Plăcinta cu mere este un preparat foarte popular și iubit atât de adulți cât și de copii. Această rețetă se face rapid și e foarte gustoasă!

Plăcintă cu mere rețeta simplă

De ce ingrediente ai nevoie pentru aluat: 500 grame făină grâu, 200 ml lapte, 25 g drojdie proaspătă sau 7 grame drojdie uscată, un praf de sare, 2 linguri zahar, un ou.

Pentru umplutură vei folosi: 1 kg de mere, 200 grame zahar, 100 grame stafide, 50 g unt și 50 g scorțișoară.

Făina se va turna într-un lighean, iar peste ea adaugă sarea, zahărul și oul. Amestecă drojdia cu laptele călduț și apoi pune-o peste făină. Frământă bine aluatul și mai adaugă puțină făină dacă simți nevoia. Trebuie să obții un aluat elastic și nelipicios.

Apoi, trebuie să lași aluatul la dospit, timp de 30 de minute, într-un loc călduț. În acest timp, curăță merele și taie-le cubulețe. Într-un vas încăpător, topește untul și pune merele tăiate, stafidele și zahărul. Călește umplutura la foc mic timp de câteva minute. Pune și scorțișoara, amestecă bine și călește până când se caramelizează puțin merele.

Împarte aluatul în 3 sau 4 porții potrivite. Întinde bine aluatul cu sucitorul pe masa de lucru. Umple aluatul cu mere și rulează-l, apoi pune fiecare plăcintă în tava de copt. Vei obține 3 sau patru astfel de rulouri. Preîncălzește cuptorul la foc mediu și apoi pune plăcintele la copt, timp de 30 de minute. Când s-au rumenit, se scot din cuptor și se presară cu zahăr vanilat. Se servesc cu frișcă deasupra și opțional, cu un sos sau o cremă de vanilie. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini