Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să faci pâine în casă fără drojdie. Iată de ce ai nevoie

Cum să faci pâine în casă fără drojdie. Iată de ce ai nevoie

Probabil, subiectul zilelor noastre, în plină pandemie de coronavirus, este cel legat de lipsa drojdiei din magazine. Zeci de români au luat cu asalt magazinele în căutarea acestui ingredient, însă fără rezultat. Ei bine, noi vă propunem o rețetă de pâine făcută în casă, fără drojdie.

Iată, așadar, cum să prepari pâine în casă fără drojdie

Dacă te numeri printre cei care s-au găsit în fața rafturilor goale cu drojdie, atunci rețeta aceasta este pentru tine. Promitem că vei obține o pâine de casă crocantă la exterior, moale și fragedă pe interior, numai bună de mâncat cu unt.

Rețeta îi aparține celebrului bucătar de la emisiunea „Neața cu Răzvan și Dani” și este una foarte ușoară. El susține că această rețetă este una mult mai rapidă, mai sănătoasă și mai ușor de făcut. Ingredientul minune în această compoziție este bicarbonatul de sodiu, pe care o să-l folosim în locul drojdiei care ne lipesește.

Ingredientele necesare pentru pâinea în casă fără drojdie

  • O să avem nevoie de:
  • 1 kilogram de făină tip 650
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat
  • 1 lingură de oțet
  • 1 linguriță de sare
  • 500 ml de apă

Modul de preparea al pâinii fără drojdie e unul extrem de simplu. Primul pas este să cernem kilogramul de făină. În acest mod, ea va fi aerată, iar blatul va fi unul pufos. Pasul doi este să adăugam sarea peste făina deja cernută. Pasul trei este să dizolvăm lingurița de bicarbonat în apă caldă.

Mai apoi, începem să amestecăm toate îngredientele. Peste făină și peste sare se va turna, treptat, apa caldă. Se va amesteca într-o singură direcție și ușor. Ulterior, se vor adăuga bicarbonatul deja dizolvat în apă și oțetul. Nu-i așa că e simplu?

Dacă vă place rețeta de pâine în casă fără drojdie, așteptăm poze cu rezultatul finit pe adresa redactiei!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini