Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care sunt contraindicațiile bicarbonatului de sodiu. Când nu trebuie să îl folosești

Care sunt contraindicațiile bicarbonatului de sodiu. Când nu trebuie să îl folosești

contraindicațiile bicarbonatului de sodiu

În zilele acestea, tot mai multe gospodine au apelat la bicarbonatul de sodiu în diverse rețete. Însă, specialiștii atrag atenția asupra folosirii în exces a acestui ingredient, căci există niște contraindicații când vine vorba despre bicarbonatul de sodiu. Iată, așadar, în ce circumstanțe este dăunător organismului uman.

Bicarbonat de sodiu – contraindicații. Crește riscul de ulcer

Din bătrâni, bicarbonatul de sodiu se folosește pentru tratarea anumitor arsuri stomacale, refluxului gastroesofagian, adică. Ei dizolvau o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă și-l consumau pe stomacul gol. Ei bine, doctorii spun că cei care abuzează de acest obicei prezintă un risc crescut de a dezvolta ulcer gastric. Cel mai recomandat ar fi un pansament gastric, prescris de medicul specialist.

Face mai mult rău pacienților bolnavi de inimă

Bicarbonatul de sodiu este folosit și pentru a trata indigestia. Însă, ceea ce nu știu cei care îl folosesc, este faptul că un aport important de sodiu în organism nu e deloc benefic. Iar cei care suferă de boli cardiace ori pacienții cu afecțiuni renale sunt cei mai afectați în acest caz. Recomandarea ar fi ca cei care se regăsesc în această tabară să folosească alte remedii pentru indigestie. Efectele secundare în acest caz ar putea fi: greață, senzație de disconfort la nivelul abdomenului, apariția în timp a edemelor.

Contraindicații: Dăunează gingiilor și dinților

Probabil, cel mai des folosit este pentru a curăța temeinic dantura și pentru a-i oferi un alb strălucit. În plus, tratamentul cu bicarbonat de sodiu la nivelul dinților se folosește și în cabinetul doctorilor stomatologi. Ei bine, nici acest obicei nu este încurajat. În timp, folosirea directă a bicarbonatului de sodiu în contact cu dinții, pe termen lung, ar putea face mai mult rău decât bine.

Nu e recomandat în folosirea lui în tratamente cosmetice

Sunt multe doamne și domnișoare care credeau în efectul miraculos al bicarbonatului de sodiu adăugat în diverse gomaje. Specialiștii spun că cele care au tenul sensibil ar trebui să evite astfel de tratamente cosmetice. Mai degrabă să vorbească cu un medic dermatolog despre problemele cu care se confruntă la nivelul tenului, potrivit csid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: