Redactia.ro
Home » Stil de viață » Peștele de care trebuie să te ferești. Această carne este ca o otravă pentru organism

Peștele de care trebuie să te ferești. Această carne este ca o otravă pentru organism

GALERIE FOTO (3) peștele

Peștele este alimentul complet. E sănătos, ușor și, dacă nu-l prăjești și nu-l combini cu cartofi, mămăligă, paste, orez, fasole, mazăre, năut, linte, pâine, nici nu îngrașă.

Principalul avantaj pentru sănătate al cărnii de pește este conținutul în omega 3. Omega 3 sunt acizi grași polinesaturați, considerați acizi grași esențiali. Nu pot fi sintetizați de corpul uman, se introduc în corp doar exogen, prin intermediul alimentelor și sunt vitali pentru funcționarea în bune condiții a metabolismului.

Grăsimea din pește este mai sănătoasă decât alte tipuri de carne. Grăsimile nesaturate din carnea de pește, datorită conținutului de acizi omega 3 și vitamine din complexul B, previn îmbătrânirea precoce. Au rol protector împotriva alterării memoriei, depresiei, problemelor de limbaj, dezorientării în timp și spațiu. Aceste grăsimi protejează și sistemul nervos. Omega 3 reprezintă o hrană a creierului uman, ajutând la reechilibrarea emoțională și crescând energia și puterea de concentrare.

Cele mai periculoase tipuri de pește

Din păcate, anumite tipuri conțin mercur și pot afecta dezvoltarea neurologică a copiilor. Există anumite tipuri de pește pe care trebuie neapărat să le eviți.

Rechin

Rechinul se hrănește cu alți pești și de multe ori, acei pești au fost deja contaminați cu mercur, așa că nivelul de mercur pe care îl conține rechinul este destul de periculos, scrie doctorulzilei.ro.

Alege somonul sălbatic de Pacific. O porție de 113 grame conține cantități importante de vitamina D, vitamina B12, seleniu și acizi grași omega 3. Peștele are calități nutriționale excepționale însă cel sălbatic este mai sănătos decât cel de crescătorie. Atenție, însă dacă ești însărcinată, limitează-te la 340 de grame pe săptămână.

Pește-spadă

Pește-spadă

Acest pește tropical este, de asemenea, un prădător care se hrănește cu alți pești contaminați cu mercur.

Alege sardinele. Sardinele sunt o sursă impotantă de omega-3 și sunt bogate in vitamina D.

Macrou regal

Macroul regal nu trebuie confundat cu cleanul macrou, o specie ce se găsește în Oceanul Pacific și are un contținut mult mai scăzut de mercur.

Alege anșoa. În afara conținutului mare de  omega 3, anșoa sunt bogați și în fier.

Tilefish

Tilefish

Acest tip de pește conține cea mai mare concentrație de mercur, dintre toți pestii. Acest pește trăiește în apele tropicale și temperate, iar gustul lor este comparabil cu cel al homarului.

Alege păstrăv curcubeu de crescătorie. Peștele este o sursă bună de acizi grași omega 3 și proteine .

Ton de Atlantic

Studii efectuate recent relevă faptul că tonul de Atlantic este puternic contaminat cu mercur. În plus, este pe cale de dispariție, fiind trecut pe lista peștilor protejati.

Puteti opta în schimb pentru ton din Canada, care are un nivel mai mic de mercur.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: