Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai TOXIC tip de pește! Evită să-l consumi

Cel mai TOXIC tip de pește! Evită să-l consumi

Cel mai TOXIC tip de pește! Evită să-l consumi

Printre cele mai consumate tipuri de pește pentru români se numără și pangasius, un pește originar din Asia

Acesta câștigă în fața altor feluri de pește prin faptul că nu are oase, nu are un miros foarte înțepător și deranjant, ba mai mult are un preț chiar accesibil pentru toată lumea.

Dar cu toate acestea anume acest tip de pește ar trebui evitat sau chiar ignorat pentru că el provine tocmai din apele Vietnamului, dintr-unul dintre cel mai poluate râuri din zonă.

Apele respective ajung așa pentru că se află în apropierea mai multor feluri de fabrici și deșeuri de tot felul ajung în apele care erau curate odată.

Ba chiar mai mult, pangasius nu este un pește dat oamenilor de natură ci este o descoperire a cercetătorilor din China, creat special pentru a face treburile mai murdare.

Pangasius, un pește care se hrănește cu toxine

Acest fel de pește rezistă foarte bine la combinațiile de toxine, se hrănește cu ele și în acest fel curăță complet apele în care stă.

Datorită faptului că trăiește datorită bacteriilor, a toxinelor, a peștilor bolnavi, pangasiul și-a câștigat renumele de „peștele sanitar”. Dar în realitate, acest pește atât de util în apele în care sălășluiește, este cât se poate de dăunător pentru consumul cotidian în cazul oamenilor.

Chiar dacă nimeni nu confirmă și nici nu infirmă adevărul despre pangasius, fiecare dintre noi trebuie să decidă pentru sine și pentru cei dragi dacă acesta merită să ajungă în farfuriile noastre.

Mai ales că există voci care spun că acum acest pește este și mai periculos din cauza hormonilor cu care a fost injectat. S-a recurs la acest gest pentru că se spune că cererea consumatorilor a crescut simțitor și comercianții nu au mai putut face față cererii.

Dacă într-adevăr îți dorești să te bucuri de un gust bun și de un produs sănătos, investește în soiuri de pește care merită, precum hering, hamsii sau macrou și nu numai.

Citește și: Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Medicii recomandă să le eviți

Obiceiurile care țin bolile la distanță. Cum să ai o sănătate de fier

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: