Redactia.ro
Home » Stil de viață » Creme naturale pentru prăjituri. Rețete de studiat pentru masa de Paște

Creme naturale pentru prăjituri. Rețete de studiat pentru masa de Paște

creme naturale prajituri

Mai este foarte puțin până la Paște, astfel că fiecare gospodină trebuie să se uite printre rețele bunicii să vadă ce va găti pentru a avea o masă savuroasă de sărbătorile pascale. Ca de fiecare dată, desertul este cel care atrage atenția și care poata salva o masă care nu prea a fost pe placul invitaților, așa că trebuie să alegi cu mare grijă ce prăjituri alegi.

Natural este întotdeauna mai bun, așa că trebuie să afli care sunt cele mai delicioase creme pentru prăjituri.

Crema de vanilie

Rețeta este una simplă și ușor de pregătit. Ai nevoie de ouă, lapte, zahăr și puțin amidon sau făină care să îi dea consistența mai groasă. Cantitățile de care ai nevoie sunt următoarele: 50 grame de făină albă de grâu, 175 grame de zahăr, un vârf de cuțit cu sare, o linguriță de unt, 500 ml lapte dulce, o pastaie de vanilie, 4 ouă întregi.

Cremă fiartă de caramel cu lapte

Pentru această cremă ai nevoie de 4 gălbenușuri, 400 ml de lapte, 100 de grame de zahăr, 40 de grame de făină albă și un praf de sare.

Punem zahărul într-o cratiță și îl topim, iar în același timp punem și laptele la fiert. După ce caramelul a ajuns la acea nuanță de chihlimbar, adăugăm rapid și laptele fierbinte. Aveți grijă la acest pas, caramelul va arăta ca un vulcan care erupe, chiar dacă și laptele este extrem de fierbinte.

Când temperatura se stabilizează, începem să amestecăm până când simțim că nu mai există urme de zahăr netopit. Apoi oprim focul.

După aceea, batem ouăle cu zahărul și când sunt încorporate, adăugăm făina și apoi caramelul cu lapte, în fir subțire. Punem totul pe foc și amestecăm până devine groasă.

Cremă de ciocolată

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 500 ml lapte; 150 g zahăr, 50 g făină; 100 g cacao pudră; 60 g unt; 5 gălbenușuri; 2 lingurițe esență de vanilie.

Pune 3/4 din lapte într-o cratiță, împreună cu esența de vanilie pe foc și las-o până laptele începe să dea puțin în clocot.

Între timp, amestecă gălbenușurile cu cu untul și cu zahărul, până obții o cremă. Apoi adaugă jumătate din lapte, răcit între timp. Cerne făina și pudra de cacao și amestecă până la omogenizare.

Adaugă crema peste restul de lapte din oală și pune oala pe foc, la foc mic. Apoi adaugă și laptele rămas, nefiert și mai lasă pe foc. Crema este gata!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: