Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce reprezintă cifra de pe spatele cutiilor de lapte? Consumatorii sunt alarmați

Ce reprezintă cifra de pe spatele cutiilor de lapte? Consumatorii sunt alarmați

cifra de pe spatele cutiilor de lapte

De-a lungul anilor, au tot apărut informații referitoare la cifra de pe spatele cutiilor de lapte. Acestea din urmă ar indica de câte ori un lapte pasteurizat nevândut în perioada de valabilitate este repasteurizat, ambalat și reintrodus în magazine. Ei bine, specialiștii au emis o înștiințare oficială prin care explică dacă aceste informații au vreo urmă de veridicitate sau nu.

Zvonurile apărute în mediul online

De mai bine de zece ani, există în mediul online informația cum că cifra înscrisă pe spatele cutiilor de lapte (1, 2, 3, 4 ori 5) reprezintă de câte ori a fost repasteurizat un produs aflat în pragul expirării. Ei bine, această informație a fost dezmințită chiar de către reprezentanții unei companii de lapte, care a iscat, de altfel, isteria în mediul online.

Ce reprezintă cifra de pe spatele cutiilor de lapte

“Faptul ca laptele pasteurizat ar fi reprocesat de pana la 5 ori este un zvon. Acest fals mesaj a pornit de la o interpretare greșită a cifrelor ce se găsesc pe ambalajele Tetra Pak. Numarul încercuit în fotografia care circulă prin email se referă la numărul rolei pe care se tipărește materialul de ambalat. Echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are de obicei 5 role. Iar în unele fabrici chiar 6 role. Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tipărite în fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului.”, spune Daniela Cirmaciu, potrivit Superbebe.ro.

Unde ajunge laptele expirat, de fapt?

Reprezentatul Tetra Park menționa, în urmă cu mai mulți ani, că laptele expirat ajunge la firma de salubritate cu care supermarketul are contract, nu la firma producătoare.

“Producatorului de alimente nu i se permite să își ia înapoi produsele expirate. Deoarece, conform legii, acestea sunt proprietatea supermarket-ului și tot în sarcina magazinului cade neutralizarea lor.  Acestea sunt predate operatorului de salubritate cu care supermarket-ul are contract de preluare a deșeurilor. În afară de toate lucrurile de mai sus consider că este copilaresc să crezi că un producator de lactate ar tipari pe cutie de cate ori a „reciclat” laptele. Nu cred că și-ar risca nici o companie reputația în acest mod”, mai precizează reprezentantul Tetra Pak.

Citește și Povestea actriței din „Las Fierbinți”, ucise de propriul soț

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: