Redactia.ro
Home » Stil de viață » Chec de post. Rețetă rapidă și ușoară pentru un desert făcut în casă. Poți să-l umpli și cu cremă, tot de post!

Chec de post. Rețetă rapidă și ușoară pentru un desert făcut în casă. Poți să-l umpli și cu cremă, tot de post!

Chec de post. Rețetă rapidă

Rețetă chec de post rapid și ușor. Fă acest desert în casă și folosește pentru el cremă de prăjituri de post. Îți prezentăm rețeta pentru chec de post și cremă mai jos!

Dacă ai poftă de ceva dulce și ții post sau pur și simplu nu ai în casă ouă, lapte sau unt, poți face acest chec. Este o prăjitură delicioasă de post, cu ingrediente pe care le ai deja în casă. Chec cu apă minerală, ulei și făină, pufos și aromat. Și ca să îl faci și mai bun, folosește pentru el cremă de post!

Rețetă chec de post – ingrediente

Această prăjitură e foarte simplu de făcut și pentru că nu vei folosi cântar. Ai nevoie de o cană de 200 de ml, cu care vei măsura toate ingredientele. Iată de ce ai nevoie:

3 căni de făină
2 căni de zahăr
2 căni de apă minerală
jumătate de cană de ulei
un plic de praf de copt
2 plicuri cu zahăr vanilat
2-4 linguri de cacao, opțional
esență de rom, opțional
scorțișoară opțional
stafide, nuci, alune sau alte fructe uscate, opțional

Cum se prepară chec de post rapid

Amestecă făina cu praful de copt și cu cacao, dacă folosești. Într-un castron mai mare, amestecă uleiul, zahărul, zahărul vanilat si alte arome, dacă folosești (scorțișoară sau rom). Folosește un tel sau un mixer ca să le amesteci. Adaugă apa minerală peste compoziție și mixează bine. Apoi încorporează și făina, dar nu exagera cu amestecatul! Astfel, checul va rămâne pufos.

Pune compoziția într-o tavă de chec sau de cozonac. Il coci 20 de minute la 180 de grade, foc potrivit, apoi se scade temperatura la minim, 160 de grade, și îl mai lași 15 minute. Urmărește-l și fă din când în când testul scobitorii, căci fiecare cuptor este diferit.

După ce s-a copt, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească în formă. După răcire, se scoate și se feliază checul de post perfect!

Opțional, deasupra lui poți pune, spre finalul coacerii, bombonele de ciocolată sau, după ce s-a răcit îl poți glazura cu ciocolată. De asemenea, înainte de a-l coace, îi poți adăuga stafide, nuci sau ce fructe uscate preferi.

Sau poți să îl feliezi pe lung, în două sau îi 3 și să îl umpli cu cremă.

Încearcă rețeta de cremă de post pentru chec

Ai nevoie de:

300 ml lapte de soia (de preferat cu aromă de vanilie)
1 lingură cu vârf de făină
1 lingură cu vârf de amidon
100 grame de zahăr
100 grame unt de cocos
1 linguriță de extract de vanilie
opțional poți folosi și o lingură de cacao sau 100 grame de ciocolată de post topită

Într-o crăticioară se amestecă laptele de soia cu zahărul, făina și amidonul. Pune crăticioara pe foc și fierbe până îngroașă, amestecând continuu cu telul. Când compoziția s-a îngroșat, adaugă extractul de vanilie, cacao sau ciocolată, daca folosești. Amestecă bine și oprește focul. Crema se va folosi în prăjituri după ce s-a răcit.

Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: