Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dieta Rina: Dieta de 90 de zile care te ajută să slăbești până la 20 kg

Dieta Rina: Dieta de 90 de zile care te ajută să slăbești până la 20 kg

Dieta Rina: Dieta de 90 de zile care te ajută să slăbești până la 20 kg

Dieta Rina, numită și dieta de 90 de zile, este unul dintre cele mai populare regimuri de slăbit. Această dietă te ajută să slăbești între 18 și 20 de kilograme în trei luni.

Popularitatea acestei diete este datorată și faptului că poți să mănânci aproape orice, atâta timp cât respecți regulile de bază ale regimului.

Dieta Rina împarte alimentele în patru grupe de bază, clasificate în funcțiile de substanțele nutritive pe care le furnizează organismul.

Astfel, rezultă patru tipuri de zile de dietă din punct de vedete al combinării alimentelor. Acestea se repetă pe parcursul a trei luni de zile.

Ziele vor fi denumite astfel: proteine, amidonuri, carbohidraţi şi fructe. O zi întreagă va trebui să mâncați doar alimentele respective.

O altă particularitate a acestei diete este faptul că în trei din cele 90 de zile (mai exact în zilele  29, 58 şi 87, după ziua de fructe) trebuie să se consume doar apă.

Dieta Rina – Reguli pe parcursul dietei de 90 de zile

Poți consuma cafea și ceai fără zahăr sau lapte în orice cantitate.

Zahărul, grăsimile sau E-urile sunt de evitat.

Nu trebuie să te înfometezi, ci poți mânca până la cinci mese pe zi.

Fiecare aliment are rolul său, așa că nu trebuie să omiți nimic din meniul zilnic.

După cele 90 de zile de dietă, poți mânca normal, însă pentru 90 de zile la micul dejun poți mânca doar fructe. Dacă în acest interval mai pierzi încă 3 kilograme, înseamnă că schimbarea a avut loc.

În zilele de proteine, între masa de prânz şi cină trebuie să treacă patru ore, în zilele de carbohidraţi trei ore, iar în cele de vitamine două ore.

Este foarte important ca în această dietă să respecți un anumit program de masă, în așa fel încât organismul să poată să se refacă.

Cele trei perioade ale dietei Rina

Sunt trei perioade obligatorii în dieta Rina, pe parcursul unei zile: perioada de purificare, perioada de ingestie și perioada de digestie.

Perioada de purificare este cuprinsă între ora 4.00 și ora 12.00. În acest timp trebuie să mănânci fructe și legume proaspete din două în două ore.

Urmează perioada de ingestie, cuprinsă în intervalul 12.00 -20.00. În această perioadă se ia prânzul, se mănîncă gustări și se ia cina. De preferabil, cina ar trebui mâncată la ora 19.00.

Perioada de digestie este cuprinsă în intervalul 20.00 – 4.00. Nu se mănâncă nimic în acest interval.

Exemple de meniu

În fiecare zi a dietei veţi consuma mere, pere, piersici, pepene, banane, fructe uscate sau legume proaspete la micul dejun. Dacă vă săturaţi de fructe în stare solidă, le puteţi înlocui cu un pahar cu suc proaspăt preparat din fructele sau din legumele preferate, neîndulcit.

Dieta Rina, ziua 1 – Proteine

La prânz, poți consuma carne fiartă sau friptă (200 de grame). Alternativ, o poți înlocui cu trei ouă fierte sau diverse brânzeturi. Alături de carne sau lactate ai voie să mănînci o felie de pâine și o salată fără ulei. La două ore după prânz, se mănâncă 200 ml de supă fără tăiţei sau orice fel de paste făinoase.

La cină, trebuie să consumi jumătate din ce ai mâncat la prânz, dar fără supă și pâine.

Atenție, doar în această zi se mănâncă lactate.

Dieta de 90 de zile, ziua 2 – Amidon

Prânz: După micul dejun cu fructe, consumaţi la prânz orice fel de legume (fasole, mazăre, linte, morcovi, cartofi şi altele) fierte la abur sau înăbuşite, condimentate cu sos de roşii, cu ketchup sau cu verdeţuri.

Alăturaţi legumelor şi o felie de pâine şi o salată mare.

Cină: Consumaţi aceleaşi legume ca şi la prânz, dar în cantităţi mai mici.

Dieta Rina, ziua 3 – Carbohidrați

La prânz, se consumă paste fierte cu condimente și sos simplu de roșii sau pizza fără cașcaval sau carne, doar cu bulion sau sos de roșii.

La cină, o prăjitură sau o felie de tort. Alternativ, poți mânca trei cupe de înghețată. E obligatori să consumi și o felie de ciocolată de menaj.

Dieta Rina, ziua 4 – Carbohidrați

Prânz: Aceasta este ziua în care trebuie să consumaţi orice fel de fructe şi în orice cantitate, la micul dejun, prânz şi cină. Puteţi să beţi şi sucuri de fructe, atât timp cât sunt neîndulcite.

După cele 4 zile de regim repetaţi totul respectând ordinea indicată. Alternaţi zilele după cum este precizat mai sus, nu săriţi peste nicio masă, nu le schimbaţi ordinea şi nu uitaţi de ziua cu apă.

Citește și: Dieta Ana Aslan – Elixirul tinereții. Cum a reușit să trăiască până la 92 de ani

Mihaela Bilic, avertisment despre un aliment popular. Cum îţi afectează corpul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini