Redactia.ro
Home » Știri » Actorul canadian Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani

Actorul canadian Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani

GALERIE FOTO (4)

Actorul Christoper Plummer, originar din Canada, a murit, vineri dimineață,  la vârsta de 91 de ani, în locuința sa din Connecticut. Actorul a jucat în “The Sound of Music” şi “Beginners”. 

 

Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani

Actorul canadian Cristopher Plummer, câștigător al premiului Oscar,  a murit la vârsta de 91 de ani.

Chris a fost un bărbat extraordinar care şi-a iubit şi respectat profesia cu eleganţă, cu umor”, a spus Lou Pitt, prieten şi manager de 46 de ani al actorului.

A fost o comoară naţională care şi-a cultivat rădăcinile canadiene. Prin arta şi umanitatea sa, el ne-a emoţionat inimile iar viaţa sa legendară va fi un exemplu pentru generaţiile care vin. Va fi pentru totdeauna cu noi”, a mai spus Lou Pitt.

Plummer a devenit cunoscut pentru rolul Căpitanului Von Trapp din musicalul premiat cu Oscar „The Sound of Music” din 1965. Actorul canadian a câștigat un Oscar în 2021 pentru interpretarea din „Beginners”, devenind astfel cel mai în vârstă actor din toate timpurile care câștigă un premiu al Academiei la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”.

Christopher Plummer a primit prima nominalizare la Oscar pentru portretizarea lui Lev Tolstoi în „The Last Station” din 2009. În 2018, Plummer a devenit cel mai în vârstă actor selectat după ce l-a înlocuit pe Kevin Spacey în rolul J. Paul Getty în ultimul moment în „All the Money in the World”.

Actorul a avut o carieră specială pe scenă, fiind recompensat cu două premii Tony. Mai mult, în film, actorul a apărut în „The Insider”, „12 Monkeys”, „Star Trek VI: The Undiscovered Country” şi „A Beautiful Mind”, şi şi-a împrumutat vocea pentru „Up”, „An American Tale” şi pentru serialul de televiziune „Madeline”.Printre ultimele filme în care actorul a jucat se numără și ,,The Man Who Would Be King” și ,,Knives Out”.

Potrivit rapoartelor, actorul a decedat pașnic la casa sa din Connecticut, fiindu-i alături soția sa, Elaine Taylor.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: